måndag 25 april 2022

Någon egenkär

Vi fick besök i helgen av min sambo´s syster. En trevlig prick som är social och glad som är lätt att ha och göra med på dom flesta punkterna utom kanske några. Hon har varit på besök hos oss väldigt många gånger. Hon får alltid mat och allt som finns hemma hos oss. Det bjuds på alkohol och godis och allt annat vi har hemma. Hon har ALDRIG haft med sig något till oss när hon har kommit. Hon erbjuder sig aldrig att hjälpa till. Samt hon är en fullblods narcissist som älskar att prata om sig själv hela tiden. Hon kommer till oss och är sällan om inte aldrig nyfiken på hur sin syster eller jag mår eller något annat som inte rör henne. Sen beklagar hon sig att sina vänner och pojkvänner drar ifrån henne. Hon beklagar sig över sin dåliga ekonomi men förstår inte att det är hennes egna levnadsstil som sätter henne hos kronofogden. Som sagt en fullblods narcissist som inte förstår att det som finns i spegeln är det stora problemet. Min sambo tycker dock för synd om henne för att förklara det stora felet. Så hon kommer alltid vara som hon är. Moment 22 med sig själv kanske? Hur var det nu någon så om idiotiska beteenden? Om du försöker samma sak flera gånger och förväntar dig ett annat resultat, vad gör det då dig? Jag kräks på människor som inte ger någon energi alls utan suger ut allt som finns i ett rum. Hon är en sådan människa som man trots allt kan sitta och dricka ett glas vin med.Hon är helt enkelt upptagen av sig själv så mycket att andra inte får plats. Kanske bara tragiskt? Jag får väl stå ut med henne och det klarar jag faktiskt av. Ibland får man bara bita sig i tungan och gilla folk.

onsdag 13 april 2022

CL kväll

This is the fucking Champions League! 
Nu blir det fotboll på tv!



måndag 11 april 2022

AIK

Igår var det äntligen dags för mitt kära AIK på Friends igen.








lördag 9 april 2022

Restaurang Plais

Glömt bort att skriva om mitt senaste restaurang besök med min mat-grupp som äter oss igenom Stockholm 1 gång i månaden. Vi kom till Plais den här gången. Finns inte ens på Tripadvisor ännu. 
Otroligt god mat dom bar ”Lilla Ego” klass. Åt en Pytt de Plais till varmrätt och en brödpudding till efterrätt. Pytten var helt fantastisk med bl.a. flankstek och ägg. Brödpuddingen hade äppelglass, mandelmassa och hemgjord kolasås bredvid. Den var magisk. En superstark 4 i betyg. Varför inte 5? För att det är dyrt och inte väldigt många rätter att välja mellan. Sen ska det ju vara svårt att nå Lilla Ego eller hur?





fredag 8 april 2022

Cajsa Warg

Lite reklam för Cajsa Warg. Hade en rolig kväll med folk jag inte är med så ofta på fritiden (läs aldrig). Lagade en trerätters middag som va så god. Riktigt trevligt och till och med roligt.







Svenska miljöpartister



torsdag 7 april 2022

Lägesrapport

Lite omotiverad just nu. Men jag tycker fortfarande mycket på Twitter. Det är så många knäppisar därute som tyvärr många lyssnar på och det är verkligen höger/vänster numera i det mesta där det diskuteras saker. Jag försöker hålla mig till sakfrågorna och bryr mig inte så mycket när folk sätter en stämpel på mig. Jag blev ju Kristdemokrat i valkompassen och det vill jag ju inte vara. Valet närmar sig och sossarna kommer ju att vinna igen. Och Sverige kommer se likadant ut 2022 som det kommer att göra 2026 eller något sånt. Den förändring som gått igenom vårt land får vi aldrig tillbaka ens om vi vill det. Det kommer nog inte ske något förrän det kommer en generation som vill det. Pandemin gjorde väl en liten förändring men bara att vi kommer att bli mer och mer segregerade och då menar jag inte bara hur vi bor eller var. Fattiga och rika kommer det att bli en ännu större klyfta emellan, för skatter eller bidrag kommer aldrig lösa det. Jag kommer under min livstid bara se förändringar som är negativa tror jag. Men jag har ju haft fel förr och hoppas väl lite på det igen.

Undrar om vi sitter på kontoret om t.ex. 1 år och ser att Ukraina kriget fortfarande håller på?

Årsdagen av Drottninggatan attacken var häromdan. Då cyklade jag ironiskt nog Dödens Väg utanför La Paz i Bolivia. En av dom starkaste reseupplevelser jag har haft. En fantastisk nerförsbacke genom flera klimatzoner. Så när jag upprymd skulle berätta för dom därhemma så blev det en klump i halsen när jag fick höra om det som hade hänt i Stockholm.

Häcken - AIK 4 -2 hur kul var det? Som tur var jag full som en kastrull då av 2 Euro vodka. Bara inte d.o. vinner Allsvenskan 2022!

Jag ska få ny chef. Yipeeee. Hoppas på en som bryr sig och inte hatar män. Min nuvarande hatar patriarkatet och är själv matriarkatet. Härligt va?   

Synd att jag inte orkar skriva mer.

lördag 2 april 2022

fredag 1 april 2022

Allsvenskan

I morgon börjar äventyret med en viss mängd ångest och mer därtill. Det bästa är att få dela promillehalt med en massa vänner. 50 % AIK 50% dagsfylla!



Cyklist

 Jag cyklar men är osynlig för andra trafikanter. Försöker visa hänsyn!