tisdag 30 november 2021

Allsvenskan 2021

Jaha då börjar allsvenskan närma sig sitt slut.
Vi har haft ett tips där den som får flest rätt efter 29 matcher, får en gratis pubrunda före sista matchen.
Som du ser blir det inte jag som kan dricka/äta gratis.
Mitt tips 2021



Svensken

måndag 29 november 2021

Har du råd?

Måndag och ny statsminister.....härligt! Jag orkar inte bry mig just nu. Jag har råd att inte bry mig om vissa saker idag. Jag tillhör en priviligerad massa som kan tycka en massa men inte bli utsatt för våra makthavares dumheter. Eller andra priviligerade som kan säga att sugröret eller könsnormer är det viktigaste att bry sig om. Jag har råd att bara dra mig undan i ett par veckor eller så. Jag kan tycka ena dagen att satan va bensinpriset är högt för att andra dagen boka en bilresa till kontinenenten. Vi har det för jävla bra men mår bara sämre. Men jag tänker faktiskt inte på mig själv när jag säger att vi måste fixa energiförsörjningen nu. För jag betalar det som krävs. Jag skiter i att bensinen kostar 25:- per liter. För jag har råd att tanka ändå. Jag kan om jag vill strunta fullständigt i att kvinnor blir våldtagna/slagna varje dag. Men jag tänker inte på mig själv när jag vill ha kraftfulla åtgärder mot detta. Tänker du på dig själv när du har en åsikt som drabbar andra? Är verkligen vänstern eller högern bäst på att tänka på andra? För mig är det inte självklart. Jag vet att det bör vara självklart men eftersom hyckleriet är så stort så är det inte så enkelt. Du tycker en sak men  om det drabbar dig själv så låter det annorlunda. Men mig är det inte synd om för jag har (än så länge) en massa val jag kan göra för att slippa allt. Men hur är det med hon som är ensamstående med en son som blir rånad och en dotter som blir våldtagen? Hur är det med dom som lever i verkligheten där ute. Så himla lätt att tro att höjd skatt löser våra problem. Nä nu struntar jag i allt för en stund. Jag har råd med det.

torsdag 25 november 2021

Leta inte efter tankar

Sverige hoppar in i lite ny action inom politiken. Vem vinner och vem försvinner? Vilka får rösterna från svenska folket? Vad vill svenskarna? Eller vad tror svenska politiker att svenskarna vill? själv är jag så himla trött på Hitler snacket. Brunhöger hit och Hitler dit. Det är ju inte sandlådesnack eller? Tänk om svenska politiker kommer på att lösningen att få bort SD och V är att ta deras frågor och göra till sina? Lös migrationen och välfärden så har vi inga ytterkantspartier. Men så mycket tycks få fatta. Jag skiter allvarligt i vem som säger att jag ska få tillbaka ett Sverige där vi skyddar dom svaga. Ja jag menar dom svaga. Är du smart nog att förstå vilka det är? Eller tror du att det bara är pensionärerna? Är du så korkad att du tror att lösningen på Sveriges problem är familjeveckan, plastpåseskatt, strandskyddet samt andra småfrågor, ja då kan jag aldrig få dig att förstå helheten. Ordet stavas trygghet.Trygghet är för dom svaga i samhället. En slagen lärare kan vara svag, en polis som får spärra in samma brottsling om och om igen kan vara svag. En hedersvåld utsatt kvinna i en utsatt förort är svag. Vi som betalar skatt utan att få det vi önskar är svaga. Så börja tänk på vilka som är dom svaga.

Men inget spelar någon roll för ingen vill diskutera sakfrågor.

Jag mår skit nu av att inte ha en ventil där jag kan uttrycka mig fritt. Jag saknar mitt fria twitter. Kan inte jag få vara ifred någonstans på jorden? Jag vill inte vara en som är rädd för att trampa folk på tårna. Men nu är jag det och jag får väl helt enkelt ta det lugnt tills jag kommit över detta. Så klart står jag fortfarande för att jag sårat en person som står mig nära. Och skäms fortfarande men jag saknar ändå min egna lilla bubbla där jag kan vara en fritänkande människa som vill skriva av sig precis som här. Men här är jag officiell. Troll har funnits i alla tider. Varför skrivs böcker under pseudonym? Varför sminkar vi oss? Varför vill folk få utlopp för saker anonymt? Swingersklubbar? Jag har sett saker i andra länder som skulle få moralister att häpna. Vet ni vad Grindr är? Folk vill helt enkelt göra saker ifred.

Leta inte efter folk som inte vill bli hittade!

tisdag 23 november 2021

Mitt twitter

Din fegis som är anonym! Våga stå för det du tycker! Troll! Det är några av argumenten som jag får höra när jag twittrar anonymt. Varför gör jag det? 

För det första så har jag två konton. Ett där jag är öppen vem jag är och det jag skriver där är det men ingen att man ska veta att det är jag. Mest fotbolls snack där. Sen har jag ett anonymt konto där jag ventilerar åsikter utan att  behöva tänka efter. 

Jag blir inte ifrågasatt för mina åsikter av så kallade vänner och släkt. Det ska moraliseras och tittas ner på mig från olika håll. Skulle jag t.ex. gå ut med att jag röstar på SD (vilket jag ännu inte har gjort) så skulle "vänner" inte tåla det. Min arbesgivare skulle definitivt göra en sak av det. Jag har försökt vara mig själv men det har blivit konsekvenser av det som är opropotionella. Så för att kunna vara precis den jag är utan konsekvenser så öppnade jag ett nytt konto. Jag vill kunna skriva saker som kanske sårar några men eftersom jag aldrig skrivit namn och själv är anonym så skadar jag ju precis ingen. Jag har alltid stått för det jag skriver men det är ju inte poängen med ett anonymt konto. Det är att jag bara "skriver av mig" det jag har inom mig preics som den här bloggen. Jag är inte ute efter följare/läsare. Jag är ute efter att släppa ut ånga. Återigen så står jag för det jag skriver och tycker, men istället för att hålla allt inom mig så släpper jag ut det. En ventil i mitt liv. 

Jag har aldrig haft någon att prata med för att ingen förstår mig på riktigt. Jag är en oerhört komplicerad person som har funderat många gånger på saker som jag inte är direkt stolt över. Kom nu inte och säg, att till mig kan du komma och prata. För att du är lika fördömmande som alla andra. Och i dagens samhälle så lyssnar väldigt få människor. Man vill liksom hellre prata. Dom flesta i min närhet är inte intresserade av vad jag har att säga.

Nu kan jag hylla min sambo (tyvärr händer det för sällan). Hon lyssnar väldigt mycket. Det sorgliga är att hon inte förstår vad jag säger. Så jag ventilerar mycket till henne men definitivt inte allt. Jag kan liksom inte förklara saker för någon som inte kan ta till sig det.

Sen att jag är ett cyniskt svin som inte litar på folk är ju ett problem i sig.

Så nu när jag blev avslöjad så stängde jag ner kontot eftersom jag aldrig kan vara mig själv där längre. Jag vet inte just nu vad jag ska göra för jag vill verkligen få ut det jag har inom mig. 

Alla mina 9000 inlägg/kommentarer har jag skrivit och bemött den kritik och kommentarer . Jag har inte gömt mina åsikter med att inte vara ett troll. Jag har varit en person som vem som helst. Aldrig varit rasistisk eller förnedrande mot andra. Jag har hållit god ton och respekterat alla andra för sina åsikter. Jag har letat efter debatter att delta i. Jag har gjort det jag kan göra i en demokrati.

Varför sårade jag en människa så mycket på twitter då? Varför gjorde jag så att människan börjar tvivla på min kärlek? Svaret är ju att jag är ju inte jag. Jag är ju en person som utrrycker åsikter om precis vem som helst från precis vem som helst. Hade jag velat sagt detta face-to-face så hade  jag gjort det. Men nu valde jag att slänga ut det i luften och bara släppa ut ånga. Den jag sårade och svek är den enda som vet om detta. Ingen annan. Jag vet precis vad jag gjort och det kan inte göras ogjort. Men nu är kontot raderat och mitt inlägg finns ingenstans. Så nu får ingne anna ta del av det. Jag har bett om ursäkt och komme ratt göra det igen och igen. Förtroendet är ju rubbat det vet jag. Men tyvärr måste jag betala det priset. 

Att folk går bakom min rygg och pratar skit om mig det vet jag. Om någon skriver det på twitter så kan jag ta det också. Med eller utan namn.

Förlåt mig.......

Att köpa någon

Oj vad jag vill säga obekväma saker om den här bilden.
Den säger så himla mycket om oss människor.
Både om man är kvinna eller man.
Det blir liksom olika innebörder och tankar när man delar bilden efter kön.
Visar lite hur strukturerna är och har varit i vårt samhälle.
Samt vilket land man bor i kanske?
Men sant är det i alla fall.

Vare sig vi köper sex eller en korrupt makthavare eller kansek städhjälp av
ungarna där hemma? Det spelar liksom ingen roll.
Och kom nu inte och säg att just du är annorlunda.
Gäsp! rätt pris så är du där......

Japp jag är en cyniker av den värsta sorten.
Men bevisa mig gärna motsatsen



söndag 21 november 2021

Blod

Stackare….

Mooncake

Var på restaurang MoonCake på Bergsgatan i Stockholm.
Jag börjar med att säga att vår huvudstad har väldigt mycket bra restauranger nu för tiden.
Dom finns överallt.
Vi är en grupp som gillar att gå ut och äta.
Så vi väljer en ny restaurang varje gång som ingen har varit på tidigare.
Vi går ut ungefär en gång i månaden och ännu har vi inte slut på ställen vi vill gå på.
Hållt på i 8 år nu. Ja förrutom under pandemin.

MoonCake är ett bra ställe. Mycket trevlig personal. Mysig lokal.
Och en riktigt bra meny. Nu råkade den japanska ölen vara slut (trist).
Jag åt skaldjursspett och det var en blandad smak på dom.
En del smakade ingenting. Så nja lite missnöjd är jag.
Mina vänner var riktigt nöjda med sin mat.
Men det är så synd att när man tror man hittat en pärla så blir det lite nja.
Som jag sa tidigare så har vår stad alldeles för mycket bra matställen.
Så tyvärr så kommer jag nog inte tillbaka hit igen.
Lite synd faktiskt.

Men prova gärna själv.
Den får 3 i betyg






tisdag 16 november 2021

Twitter

Lite från det som lagts ut på twitter.

Undrar om någon ändrar sig vad man ska rösta på när @johanssonmorgan maler på med sin rädsla för SD? Jag tror att folk vill ha sakfrågorna lösta och att folk bara blir trötta av Morgans brunmålande. Samma med Strandhäll. Trist frukostbord. #svpol #val2022

F-låt mig för min cynism men var Martin Björk "rätt" person att råka ut för våldet/rånen i Sverige? Mitt svar är  tyvärr inte. Vi går vidare med nästa. #svpol #krimpol

Kämpa Ebba! Stå emot dumskallarna där ute.

Sluta klaga på tv-program. Ni dumförklarar bara er själva. Jag läser väl inte en bok som jag avskyr? #tv4 #mumbojumbo #bondesökerfru #SVT



måndag 15 november 2021

Bro grillen

Otroligt bra tunnbrödsrulle åt jag på Bro grillen i lördags.
En Videgårds 2.0 som var kanongod.
En jättetrevlig korvkiosk med en snubbe som frågar om allt var till belåtenhet. Pratade med dom flesta gästerna. När gjorde en korvkiosk föreståndare det? Hit ska jag igen






tisdag 9 november 2021

Tankar

Det händer mycket i världen nu. Inte lika mycket i mitt liv. Det är mest småsaker och inget att ojja sig för särskilt mycket, men ibland måste man bara klaga i största allmänhet bara. Jag tycker det är väldigt fint  av dessa optimister som oftast bara ser positiva saker och sällan gnäller. Jag som är en cyniker har lite svårt för det. Så vill du höra bra saker är jag nog fel person.

Svenskarna mår allt sämre tydligen. Herregud vad vi behöver ett inbördeskrig eller liknande. Vi har för mycket pengar och tid över att må så dåligt. Själv mår jag bra just nu. Lagom med penar och lagom med tid.

Min dotter bor hemma hos oss just nu. Det är en drama-queen vi pratar om. Vänta nu jag säger det först att jag älskar min dotter och hon är otroligt bra på så många sätt. Men det dramatiska har jag svårt för. När man är 27 år så bör man ju ha blivit vuxen på dom flesta sätten men där är vi inte. På ett sätt är hon en äkta 17 åring som bara är missförstådd och vi förstår inte hur jobbigt det är med att leva som -90 talist idag.Och nu har hon ångest för att börja jobba som lärare (det har jag full förståelse för) för att det är så bråkigt i alla skolor.

Vårt samhälle har ju stora problem (utmaningar säger vänser politiker) med det mesta. Det beror på hur dum rankar dom. Men vi som lever i vår egen bubbla utan dessa problem kan ju sitta på läktaren och tycka i lugn och ro för vi blir ju inte drabbade. Det blir ju bara dom som råkar bo på fel plats. Tänk om man kunde se hur Sverige ser ut om 20-30 år.

Jag förutspår att segregationen kommer öka lavinartat för att ingen av oss på läktaren vill ens bo eller leva nära dom vi pratar om. Utflyttningen till landsbyggden av dom som kan och ha råd kommer öka mycket. Kriminaliteten kommer också att öka eftersom problemen blir större med en befolkning som blir större samt att mer invandring kommer att ske. Så jag målar upp en becksvart bild av Sverig. Och ja den kommer att förbli becksvart tills vi vågar/vill/orkar ta tag i problemen. Vad ska vi göra då

Ta bort friskolorna. Alltså ALLA. Alla barn ska ha samma förrutsättningar till att kunna lyckas.

Ta bort regionerna för att alla ska ha samma sjukvård vart man än bor.(självklart kan man inte begära samma avstånd för alla till sjukvården)

Noll tolerans alltså 0 inget annat för kriminalitet. Det ska bli åtgärder från samhället vid alla åldrar mot alla handlingar. Tvångsflytt av mobbare från skolan m.m. Längre straff. Framför allt för återfallsförbrytare. Extra skydd för lärare,poliser,sjukvårdare,brandmän m.m. Piska/morot på våra anstalter. Kortare straff vid bra skötsel eller uppvisande av rehabilitering ej automatisk sitta 2/3. Utvisa alla utländska medborgare vid straff som ger fängelse. Böter efter årsinkomst kan jag tänka mig.

Integrera folk med varandra. Tvinga kommuner att ta emot medborgare som ska flyttas. Vi måste bo tillsammans allihop om detta ska fungera.

Bidrag ska fås vid motprestation. Alla kan göra något. 

Svenska som första språk ska alltid gälla. Ta bort samhällsbekostad hemspråksundervisning.

Ta bort allt stöd till religioner. Samhället ska inte hjälpa samfund av någon sort.

Kan tänka mig regional bränsleskatt.

Utvärdera sockerskatt.

Ta bort en massa myndigheter. Minska stödet till Sida och andra organisationer. Allt utländskt stöd ska följas av krav mot landet/regeringen i fråga. 

Ja det finns massor att ha åsikt om men glöm inte att det enda sättet du kan påverka är att rösta. Så rösta nu efter hjärnan inte hjärtat. Sen måste du tänka på helheten inte på din mormor eller grannens stulna båt eller på kolkraftverken i Polen. Tänk större än så. Vad är bäst för Sverige?

måndag 8 november 2021

Serietips

Kastanjemannen - Spännande och välgjord serie som är värd att se. Måste klaga lite ändå på vissa skådespelarinsatser som är sisådär. Samt att slutet är som vilken Hollywood film som helst. Alldeles för irriterande att folk som är smarta helt plötsligt blir korkade och tvärtom. Våga göra ett enkelt slut. Det blir inte bättre för att det är våldssamt. Ger den 3 av 5 i betyg

Det som göms i snö - Mycket bra serie och Robert är jättebra i huvudrollen men även dom andra är bra. Den här serien sak ni se. Ger den 4 av 5.

Succession - Wow! Kanske sagt dert förrut men den här serien är suverän. Ge dig till tåls i minst 2 avsnitt så att du förstår karaktärerna och fattar vad det handlar om. Jäkligt bra helt enkelt. Får faktiskt 5 i betyg

Ted Lasso - En feel good serie som man ska må bra av. Men måste den handla om fotboll? Fotbolls-delen av serien är dålig och snudd på usel. Det är sund för att allt annat är mysigt och man mår lite bra för att jag sällan ser på feel-good serier. Men tyvärr kan jag inte se vidare på den här serien för jag är fotbollsintresserad och det går ju inte att se den då. Ger den 1 av 5 med snudd på godkänt.

Squid game - Nej inget för mig. Förstår att detta kommer att pågå om och om ingen för evigt. Värdelös.    0 av 5 i betyg.


onsdag 3 november 2021

twitter

 Den senaste tidens twitter-inlägg ser ut så här.


Är det samma människor som är rädda för övervakning som är rädda för klimatförändringarna? Frågar åt en kompis.

Spermadonator? Skulle inte tro att världen orkar med ännu en av mig! Mer aborter,mer preventivmedel, mer kastreringar m.m. det är vad världen behöver #viärförmånga #tomuchpeople

Förstå att den enda vägen till förändring är att rösta rätt vid nästa val. Inte vad ni drömmer om. Utan vad som behövs för alla. Ska vi få trygghet så finns det inte många att välja på. #svpol #val2022

Äntligen har jag kommit till skott och lagt ner Facebook! Känns bra faktiskt