måndag 28 februari 2022

Måndag....

 Måndag morgon!

Jag kräks på mitt jobb och min chef nu direkt när jag kom till jobbet. Det snbackas en del om en viss "spirit" på min arbetsplats. Det kallas för  "MEB - Spirit". Det ska vara för alla och en del förstår vad det innebär och en del skryter om detta. Som du säkert redan har förstått så känner inte jag någon spirit/samhörighet med en enda medarbetare här. Jag har verkligen ingen att prata med. Tyck inte synd om mig. För det ska man inte göra. Jag har bara mig själlv att skylla. Skulle verkligen behöva hitta  ett nytt jobb. Men det är för sent så jag får se andra saker som fördelar. Så länge jag får vara i fred så får jag väl försöka härda ut. 

Nu har det börjats med en så kallad "Hybrid arbetspalts" där jag jobbar. Man får jobba hemma två dagar i veckan. Och det gäller ALLA utom mig. För jag har inte en sådan tjänst (enligt min chef). Och jag får inte ändra mina arbetstider något alls så jag sitter här ensam två dagar i veckan utan något att göra alls. För mitt jobb bygger på folks närvaro. Och jag skjuter väl mig i benet om jag försöker agera hårdare än vad jag gör? Så det är bara att gilla läget. Just nu ser jag säsong 11 av Våra Värsta År. Ett par avsnitt om dagen blir det. Jag lever och mår bra på fritiden. 

Jag ser dock en förändring komma i horisonten, och jag vet inte om det är svart eller vit som kommer. Rädd? Pyttelite kanske. För man vet ju vad man har och inte vad man får. Vet att ledningen har idéer om att slå ihop mig med IT-support. Är det bra? Jag skulle nog tycka att själva arbetet är nog bra men det finns saker som jag vet inte skule fungera. (som jag sa tidigare så känner jag inte något för mina medarbetare). Men det är bara att sitta i båten och vänta in vad som kommer. Tror varken på vulkanutbrott eller Nangijala. Att jobba statligt/kommunalt är något speciellt. Så är det bara. Nu ska jag snacka Putin med några som jag kan fika med utan att kräkas i min mun och svälja det direkt!

onsdag 23 februari 2022

Rotfyllningarnas moder

Nu ska jag snart gå till tandläkaren och göra en rotfyllning. Eller förresten jag ska ju träffa min chef. Ni vet ju vem? Nej det är inte Tjuren Ferdinand. Det är Askungens ena styvmoder jag ska träffa. Det känns som en rotfyllning varje gång det ska fyllas i papper om vad som gjort och vad som ska göras. Sånt spel för galleriet. Jag kräks över det. Har alltid gjort det. Medarbetarsamtal! Vem har någonsin blivit en ny människa av det? 

Jag har haft en rutten vecka helt och hållet hittils och inte ser det bättre ut förrän på fredag. Då ska jag och min av mig icke uppskattade sambo åka till Varberg och Ullared.Coolt va? Nej jag uppskattar inte min sambo som jag borde/bör göra. Hon är ju så snäll och vill ju bara väl. Och jag som är en oerhört svår människaär svår att behaga. Hoppas vi får en fin helg i alla fall. Ser fram emot en hotellfrukost. Bara en sån sak?

måndag 21 februari 2022

Medarbetarsamtal

Har du haft medarbetarsamtal med din chef? Suck! Jag sjka ha det inom kort med min närmaste chef. Min chef som försöker låta som  allt annat än en översittar typ. Hon är en manshatande lesbisk tokfeminist som hycklar dagarna i ända skulle jag kunna säga men jag väljer att säga att hon säger sig vilja tona ner sitt chefsskap så vi ska känna oss likvärdiga och att hon ska ta ett steg tillbaka och jag ska ta ett steg framåt. Ja det där med hycklandet tar jag då inte bort. För minuten efter så säger hon exakt vad jag ska göra och inte göra. Hon är chef över mig och bara mig. En chef för en person är oerhört konstigt tycker jag. Men det är den verkligheten jag lever i. Och på min oerhört herarkiska arbetsplats är jag längst ner av alla. Det vet jag jag och jag försöker inte heller att tona ner det. Så är det bara. Nu ska jag i alla fall snart ha medarbetarsamtal med henne och det blir som vanligt ett skådespel utan något som helst annat än patetiska floskler som ska yttras varenda år om och om igen. Varje år har jag lust att säga att jag vill inte förbättra ett dugg och skit i det där löjliga lönesamtalet som ändå är samma varje år. Jag avskyr medarbetarsamtal och får inte tycka så.

torsdag 17 februari 2022

Twitter

 Mina senaste åsikter på Twitter:


Usel PK James Bond - No Time To Die. Så jävla syltrygg! Avgå Bond!

Sverige är uppdelat i två läger. Läger 1:Vill göra något åt det som pågår. Och göra enkla snabba lösningar till att börja med.Läger2:Vill bara stoppa läger 1 och höja skatten. Vilka är vilka? Vilka röstar du på? Tänk gärna efter innan du röstar i höst. #svpol #val2022

Jobbar du och tjänar pengar så du klarar dig så är du helt tappad bakom en hiss om du röstar vänsterut! Vakna! Dom vill inte att du får den minsta chans till att få något över. #svpol #val2022

Det är alltså högre bidrag mot höga bensin/elpriser,kriminalitet som står mot varandra i valet. För i hela friden vet man inte det så ska man inte få ett röstkort när det är dags. #svpol #val2022

Tråkigt med twitter att när folk skriver helt logiska frågor så är det bara ryggdunkarna som svarar oavsett vänster eller höger. Helt meningslöst tycker jag. Ge mig debatt och olika åsikter. #svpol



måndag 14 februari 2022

Selmas

Blev en öl på Selmas med Harry!
Är lite omotiverad att skriva just nu.
Håll ut!






onsdag 9 februari 2022

Sveriges framtid?

 Ser man inte faran i detta så är vi illa ute. Jag ser en framtid i detta som jag inte vill vara med om. Ska vi bli som indianerna en gång blev? Utkörda ur sitt eget land.



måndag 7 februari 2022

En trevlig helg

Det blev en helg i familjens tecken. Min mamma och lillebror kom upp till stugan i Dalarna där vi umgicks och åt/drack tillsammans. Det var riktigt trevlig även om jag får snudd på en liten överdos i vissa ämnen där det inte får trampas på lite ömma tår och allt kan inte diskuteras och sägas som man (läs jag) vill. Det är hyper känsligt att ge sig på dom små stackarna då det innebär indirekt att man kritiserar folk.

Janssons Frestelse är riktigt gott. Ge er inte på min ömma tå där inte!

Annars så ska ju saker och ting öppna sig nu så at vi kan börja leva normalt. Jag ska då boka en resa eller två så fort det går.En mc-resa till Norge eller Tyskland. Troligtvis Tyskland. Sen en badsemester i Kroatien i slutet på Augusti hoppas jag.

Ska även arrangera en öl-orientering i Maj som ska bli så kul....hoppas jag.

Så det ser ut som om saker och ting kan bli till det bättre.

Tjenis!

tisdag 1 februari 2022

Sushi Sho

Jag gick dit med ett tomt blad. Blev förvånad över lokalen och hela upplägget. Det var inte tal om en meny. Jag drack en god japansk öl (kan dock vara onödigt att dricka öl till den här maten) och två Sake till maten. En av dom heter Black Phoenix. Den var ruskigt god. Sen kom det smårätter i omgångar där dom förklarade var det var man fick. Tror det var 12 rätter. 9-10 av dom smakade helt otroligt fantastiskt gott (superlativen räcker inte till). Personalen var otroliga. Stjärnan säger allt. Men går jag hit igen? Svaret blir nej. För det är väldigt dyrt. Och detta är en engångs-upplevelse där minnet måste bevaras som det är. Jag säger åt allt - Gå dit! Fantastiskt! Och jag blev mätt!