lördag 27 februari 2021

Lördag kväll

Jag dricker rödvin och ser på The Office medans min sambo lägger pussel.
Vad gör du?

fredag 26 februari 2021

Saknas

Saknar mina resor!




Fredagstankar

Fredag igen. Vad finns det att prata om just nu. Väntar på en operationstid för min tum-bas artros. Det ska bli skönt att slippa den gnagande värken som finns där 24 -timmar om dygnet. Det gör inte panik ont men det finns där konstant. Hoppas inte motorcykelsäsongen blir lidande allt för mycket.

Min kollega på jobbet har sagt upp sig nu.Efter många års våndan. Trodde det skulle komma mycket tidigare än så här. Men tiden var väl mogen nu? Men lite konstigt eftersom våra förutsättningar för jobbet var bättre än någonsin ur hennes perspektiv tror jag. Varje gång vi har mailat så har det uttryckts att detta är perfekt. Men hon ska ju må bra det är ju viktigast. Det finns oerhört mycket att säga om detta men jag låter det kallna först innan jag uttrycker mina känslor och åsikter om detta.

Varmaste februari dagen i historien! Efter en oerhört snörik period. Snacka om att polariseringen kommer att öka i vårt land och i vår värld nu. Greta och Greta-hatarna får saker på sina kvarnar just nu. Även om jag nog i smyg är delvis ja just det delvis är på Greta´s sida. Läs igen nu. Delvis!

Undrar om det blir någon fotboll på plats i år? Köpt årskort igen i alla fall.

I dessa tider så lider djuren väldigt mycket. Som vanligt känner jag inte jättestarkt för mänskligheten. Vår egoistiska destruktiva sida ger jag inte mycket för. Men djuren känner jag oerhörd sympati för. Varje månad så ger jag olika organisationer som skyddar/hjälper djur pengar. Tyvärr så känns det som ett bottenlöst hål att kasta pengar i. Vi förstör verkligen vår planet varje dag mer och mer. Det är ju oundvikligt att det kommer att sluta med en katastrof. Människan behöver att bli steril ett tag. Typ 2-3 generationer i alla fall. Tänk va bra om inga barn föddes på 10-15 år? Kanske räcker med 5 år?

Frågar du dig någon gång vad du gör på den här planeten? Eller vad du gör med ditt enda liv? Tänker du någon gång på vad du vill sitta och tänka på när du är gammal? För mig handlar det om en bucket-list som snart är tom. Vad gör man då? Vad finns det kvar att göra?

Tänk nu på djuren när du fått din lön istället för att oroa dig för hur nästa ICA reklam ska vara? Skänk en slant till ett hjälplöst djur istället för en människa som inte fyller något som helst syfte för ekosystemet. Tänk nu på varför DU ska sätta ett barn till den här världen. 

Var nu inte så jävla egoistisk!


måndag 22 februari 2021

Grå måndag

Blev en grå hundpromenad i Ålsten nu på morgonen.
Hundägaren hat väder!
Alltid skitig.






söndag 21 februari 2021

Un Poco

Var på restaurang igår och firade lite.
Det blev Un Poco på Karlavägen i Stockholm.
Maten var kanongod men vad hjälper det när servicen inte når riktigt ända fram. Allt tar tid. För lång tid. Bordet får vi vänta på. Menyn får vi vänta på. Vatten får vi vänta på. Efterrätten får vi vänta på. Alltså för länge. Stämningen blir stel. Så tyvärr går jag inte tillbaka hit. Min pastarätt var topp 10 ever. Så tyvärr väldigt synd. Efterrätten var också kanon.
Betyget blir 3




fredag 19 februari 2021

Fredag

Fredag igen! Veckorna går väldigt fort och livet gör detsamma. Mitt liv liknar väl Sveriges hälsotillstånd ungefär. Vi mår ganska bra förutom en del skavanker som bör åtgärdas omgående för att det inte ska bli så jobbigt att det blir ohållbart.

Sverigedemokraterna delar vårt land i två jättestora delar. Det är vad folk verkar tro i alla fall. Nazist eller kommunist ungefär eller? Jag är fast övertygad om att det är "enklare" än så. Jag är helt säker på att egentligen handlar ingenting om SD. Utan det är sakfrågor som ska lösas så försvinner SD av sig självt. Jag tror helt enkelt inte SD finns om typ 10 år. OM vi sköter våra kort rätt. Men det är ju mycket viktigare att skrika nazist eller fascist. Jag har diskussioner både här och där men får inga svar på mina frågor. Utan Jimmie och hans hejdukar ska sättas dit till varje pris. Om en sjukdom ska behandlas ska inte symptomen kollas upp då? Hur mår Sverige enligt dig? Gnäller vi för mycket? Är det för mycket snack om säkerhet och trygghet? Vi som är så måna av hur andra ha det har ibland väldigt svårt att omsätta det i åsikter och tankar om andra i deras specifika situationer. Du som bor i Bromma eller Lidingö kan du verkligen förstå hur folk som blir utsatta för kriminalitet dagligen? Jag är helt övertygad om att Miljöpartisterna på Södermalm i Stockholm inte vill eller kan förstå hur folket i Hallonbergen eller Husby har det. För det brinner inga bilar på Södermalm. Samma sak med miljöfrågorna. Egentligen är ju MP den störtsta faran för svensk politik för dom har ju makt.

Min bil är på verkstad sedan några dagar tillbaka. Jag vill ha tillbaka den idag. Nä jag gnäller nog för mycket men jag lever ett väldigt privilegierat liv och vill gärna att fler får det. Men vi kan inte rädda alla! Jag vill fokusera på kvinnor i tredje världen. Och ska vi inte ta emot dessa utan samma som idag så måste ju integrationen fungera. Det fungerar verkligen inte idag. Segregationen är snart körd så den måste vi agera mot nu. Men vill verkligen Annie Lööf bo i Husby? För det är exakt vad det handlar om. 

Ja lite kommunism måste vi nog ha. Om det är vad skolan och äldreomsorgen handlar om. Sjukvården också kanske. Detta håller ju inte i alla fall.  Ska vi verkligen segregera barn och gamla samt sjuka också?

Nä nu ska jag ut på twitter och veva lite......trevlig helg


måndag 15 februari 2021

Samma experter

 Samma experter jämnt i svenska tv-soffor. Det har jag svurit om framför tv´n så många gånger. Ständigt dessa Göran Greider typer.

https://www.gp.se/debatt/farligt-att-ge-plats-%C3%A5t-frans-och-wold-ist%C3%A4llet-f%C3%B6r-riktiga-coronaexperter-1.38261880?fbclid=IwAR29gxL5XEgvFpivbIarVrm6AMwkRfXEhtcx2_9Tgypk2gMbKZCBwdT3PpI



Måndag

 Måndag igen då!

Undrar hur många måndagar jag har funnits här på jorden? Ganska ointressant att veta faktiskt. Men vad jag gör med mina dagar här på jorden kanske är mer intressant. Dom flesta dagar försummas ju bara bort. Vad är det man ska göra egentligen? Varför har inte jag haft privilegierats med en livsuppgift? Något meningsfullt att syssla med? Men det är ju bara mitt eget fel. Jag har inte efter 56 år kommit på vad jag vill göra. Och jag lär ju aldrig komma på det. Lite konstigt för tid att fundera har ju funnits.

Jag tänker ju väldigt mycket så det är ju lite underligt att jag inte har hittat min väg. Letar du efter din väg? Undrar hur länge jag orkar med Covid -19 livet innan jag blir lite tokig?

AIK

Det blev ett årskort även 2021




fredag 12 februari 2021

Fredag.....igen

Fredag igen. Veckorna går otroligt fort tycker jag. Februari snart slut. Jag mår fysiskt ganska bra förutom att jag väntar på en tid för operation av min hand. Artros i tummen som skaver jättemycket. Så det gör ont dagligen numera. Mentalt är det mycket jobbigare. Jobbet är stendött och jag sitter av tid bara just nu. Finns inget som helst vettigt att göra på jobbet. Som tur är så jobbar jag inte heltid. 

Ska åka till verkstaden med bilen nu efter jobbet. Den blev påkörd när det stod parkerad så nu får vi se vad dom gör med den. Ska bli spännande.

Annars är ju allt som vanligt överallt numera. Våldsbrotten fortsätter. Äldrevården krackelerar. Skolan blir sämre. Elbrist. Politiker som inte lyssnar på folket. Det är inte mycket positivt just nu.

Jag har också märkt av och hamnat i debatter om narkotika. Framför allt Cannabis som en högljudd del vill legalisera i Sverige. För att dom bort det kriminella inslaget i det. Samt att få bra produkter så att folk inte dör. Men herregud vilka nötter (tycker jag). Är vi svenskar mogna att ta egna beslut om vi ska knarka eller inte? Vi klarar ju inte av systembolaget ens. Undrar om det är samma människor som hatar sms-lån som vill legalisera knarket? Vi svenskar har blivit uppfostrade att samhället ska ta han dom oss på ALLA sätt. Vi ska inte ta eget ansvar i någonting numera. ALLA skyller på samhället och då ska vi helt plötsligt legalisera Cannabis.

Jag tror det här kan hända om vi låter Cannabis säljas i Sverige.

- Staten sätter en hög skatt så många köper vid sidan om (köper svart)

- MÅNGA fler börja använda Cannabis

-Skolbarn blir drabbade både i skolan och på fritiden

- Trafiken blir livsfarlig (mer än idag eftersom en pårökt är svårare att se än en full).

Och massor av andra saker kommer att hända. Det bevisas ju att fler och fler drogrelaterade händelser förekommer i Sverige. 

Vi kan ju inte ens ta hand om barn eller djur numera! Ska Sverige göra ett första steg mot förändring är jag övertygad om att det egna ansvaret måste öka. Och SAMHÄLLET måste vara tydliga med konsekvenser av en individs handlande. Jag tror att världen kommer dit efter det reningsbad jorden håller på med just nu. Och det kommer att pågå i minst 50 år till.


Finns det inget positivt? I mina ögon nej det finns inte det. Så varför leta? Efter regn kommer solsken.

torsdag 11 februari 2021

Feminism

 


“I was sold 8 times in the slave markets with my 2 children in Iraq & Syria. Whenever I resisted rape, they beat me so badly. We are still suffering from those days.” A 34-yr-old Yazidi survivor of captivity 6,417 Yazidis were kidnapped by ISIS in 2014 & 2,871 still in captivity


Bortom ord. En yezidisk kvinna som såldes åtta gånger på öppna slavmarknader i Irak och Syrien. Hon är endast en av tusentals yezidiska flickor och kvinnor som IS förslavade, våldtog och torterade. Och från Sverige anslöt både kvinnor och män för att upprätthålla detta kalifat.

Detta läser jag på twitter.
Och den svenska debatten handlar om afghanska män och andra män hela tiden. Och ni kallar er för feminister. Vilka är ni som skiter fullständigt i era systrar som blir våldtagna och mördade av IS? Ni MeToo kärringar som tycker att vi ska behålla kriminella i vårt land medans dessa kvinnor lever ett fruktansvärt liv. Det svenska (jag skriver vänsterhyckleriet) når inga gränser eller rättare sagt når inga djup. När ska vi sluta tänka med vårt hjärta som bara fungerar mot det allra närmaste och börja hjälpa dom som verkligen behöver det? Jag kräks på den svenska feminist vänstern

onsdag 3 februari 2021

Onsdag eftermiddag

 Jaha nu är det dags igen att jobba hemma några dagar. Ganska tråkigt om jag får säga. Mitt jobb går ut på att hjälpa folk på plats och nu är det ingen på plats så det är nästan lika tråkigt att vara på plats.

Är inne i en riktig twitter period nu. Herregud vilka avskum det finns runt om i världen. Och till denna värld har GUD placerat en massa djur som inte vill något illa. Hur i hela helvetet tänkte GUD när han placerade oskyldiga djur med en varelse som har så mycket ondska i sig?

Nä just det! GUD finns bara som en maktfaktor mot dom svaga. Satan va onda vi är! Jaja det finns en minoritet av goda människor. Ja du läste rätt minoritet!

Suck!

Arthur

Jag fällde några tårar.....

Vår värld



måndag 1 februari 2021

ICA

 Måste bara skrika av mig hatet mot ICA-Stig och allt runtomkring. Folk tycker alltså att en reklam är det viktigaste i sitt liv. Jag ifrågasatte ens persons kvalité på livet när intresset för en reklam blir för stort. Personen tog då avstånd från mig och vill inte ha med mig att göra. Jag tappade hakan och försökte förklara men det gick inte. Jag står fast vid min åsikt. Ta och vidga dina vyer OM reklamfilm blir ett betydande inslag i ditt liv. Läs en bok! Se lite nyheter! Kolla in en dokumentär! Fan Paradise Hotel är viktigare än ICA-Stig.