torsdag 30 september 2021

Restaurang Diwan

Var på en finfin restaurang på Valhallavägen i Stockholm.
En persisk-indisk som var väldigt familjär.
Rekommenderar den varmt.
Tog en avsmakningsmeny med 14 rätter. 
Dom kalla var godare än dom varma. Men alla var bra.






onsdag 29 september 2021

Möten på jobbet

Varför ska det alltid finnas folk som förstör möten med en massa onödiga frågor. Och alltid samma människa. Jag klarar inte av henne snart. Den människan pratar ungefär 1 miljard onödiga ord vid varje konversation. Jag undviker människan vid varje tillfälle just för att jag inte orkar lyssna. Sen att människan inte förstår det är ju en annan sak. Dessutom är hon väldigt snäll .Så det är ingen ond människa. Jag fixar bara inte att lyssna. Och mötena blir ju mycket längre och jag som redan hatar möten blir bara trött och sur. 

måndag 27 september 2021

Gratis? Absolut inte!

Nej det är du och jag som betalar!
Ingenting är gratis här i livet!
Vänstern tror bara det.




söndag 26 september 2021

fredag 24 september 2021

Fredag

 Lönefredag!

Sitter och lyssnar på ett möte som handlar om datalagring. Roligaste man kan göra en fredag eftermiddag? Stängde av videon i all fall så ingen kan se att jag skiter fullständigt i vad som sägs. Det här mötet har ingenting med min tjänst att göra. Så snart stänger jag försiktigt ner och smyger i väg hemåt. 

I morgon ska solen lysa så jag ska nog ut på en av dom sista turerna med hojen för året i alla fall.

Söker med ljus och lykta efter dom små ljuspunkterna i livet. För livet är ganska tråkigt just nu. Men vadå bortskämt privilegierad medelålders (nästan inte medelålders längre) vit man ska ju hålla tyst!

Håller igång på Twitter. Här är några av mina senaste inlägg.

Motsatsen till yxhögern blir tandpetsvänstern?

Arbetstwitter: vad tycker ni om folk som har långt till jobbet? Ska dom behandlas annorlunda? Är det en ursäkt? Ska jag straffas för att ha nära till jobbet? #svpol #kollektivtrafik #pendla

Tänk att det fanns folk som tyckte hårdrock var farligt. Vad säger Sievert Öholm om alla rappare? #Dreelove #musik #rån #svpol

Vad vore @socialdemokrat  utan en hög arbetslöshet? Utan den försvinner ju väljarna. Vi med jobb måste rösta bort denna galenskap. #svpol #val2022

Mötet med Boisen och Chang är så tråkigt och uppförstorat. Riktigt tanig pratstund som SVT ordnat. Trodde Chang skulle vara mer pigg. Besviken.



En god öl



onsdag 22 september 2021

En bild



Tankar igen

Askungen skriker styvmödrarna! ASKUNGEN!!!!!!!!!! Kom hit nu!!!!!! ASKUNGEN! Ja det är jag som är askungen. Och alla galna kärringar på mitt jobb är styvmödrarna. Det skriks och gapas om hjälp den här minuten. Jag kräks på alla otacksamma kärringar här. Ja det är nästan bara kärringar som kräver hjälp NU. 

Men vem är jag och klaga? Har varit bortskämd länge nu så jag ska väl ta min beskärda del? Men jag tycker det är psykiskt påfrestande att vara kontorets slasktratt. Ska snart byts plats så det blir jobbigare att få tag på mig och det ser jag fram emot.

Harry får leva en månad i taget just nu. En spruta en gång i månaden för 700:- är det som vi försöker med nu. Får se hur länge det funkar.

Bouppteckningen efter min pappa som gick bort för snart ett år sedan börjar bli klar. Ett steg närmare att få bort människor i mitt liv som jag inte står ut med. Men jag gissar att jag får stå ut ett bra tag till. Varför kan inte folk ta hjälp med saker dom inte klarar av? Kan du inte skriva ett testamente så gör inte det!

Vi har en situation inom familjen som man inte får prata om. Många ömma tår. Men så mycket kan jag säga att det finns gott om folk som skriker och gapar över rättvisa och kriminalitet men så händer det dom själva och då blir det andra ljud i skällan. Då är man oskyldig även om det bevisats. Detta ska bli spännande att följa och jag vågar inte kritisera för då brister helvetets fördämningar och folk börjar verkligen ta avstånd mer än vad som redan sker. Jag vet ju inte ens själv hur jag ska reagera. Lagar och ens egna moral är inte alltid detsamma. Är det någonsin det?

Nu är det bara en dryg vecka kvar tills allt ska återgå. Och jag ska börja jobba fulltid. Undrar hur det blir?


onsdag 15 september 2021

Min chef

Har du någonsin haft en kvinnlig chef? Är det någon skillnad på en kvinnlig eller en manlig chef? Det ska ju inte vara det tycker man. Jag kan bara prata för mig själv och hur jag känner det i min situation. Jag har haft ganska många kvinnliga chefer genom åren och dom flesta har varit bra. Pärlan på Nycomed var bara underbar som chef. Ville vara en ledstjärna att visa vägen och förstå hur man kan få ut det bästa av en person. Sen har jag haft kvinnliga chefer som känt sig obekväma i rollen och haft lite svårt med att visa pondus. Men nu har jag något helt annat. Jag har skrivit om henne förut men jag måste göra det igen.

Min chef avskyr män! Det har hon uttryckt. Hon gillar inte män på något sätt (jag nämner inte sexuell läggning här eftersom det blir en stereotyp beskrivning av att en grupp människor skulle vara likadana allihop och det är ju inte fallet eller?). Det syns och märks. Hon är auktoritär i sitt beteende och vägrar låta någon annan vilja än sin egen gå igenom. Hon frågar fint om man har några idéer men där tar det stopp. Jag har nog aldrig fått igenom något jag har haft en åsikt om. Jag är totalt motsats till kreativ numera. Jag har varit en riktig idéspruta men tystnat totalt. Hon lägger sig i allt och litar inte på något som någon annan ska göra. Hon älskar att ge mig jobb som enkelt kan göras fortare av henne än den tiden det tar att maila eller säga till  mig. Varje litet jobb hon kan ge mig gör hon. Hon är en hycklare av stora mått för det kan ändras saker efter hur hon känner för saken .T.ex. miljön där vi ska tänka på den i massor men samtidigt får det inte gå emot hennes egna intressen. Jag ska slänga hela saker för att dom inte passar in i hennes bild över vad som är fint och inte. Jag är bara ett verktyg i hennes låda. Vissa lättkränkta skulle kunna säga att jag är hennes slav. 

Så nu sitter jag på mitt rum och gör så lite som möjligt eftersom jag inte känner för att ge den service som jag vill ge mina medarbetare för lusten är som bortblåst.

Jag är så trött på hennes order just nu. Hon skulle passa i det militära. För om det finns något positivt så är det att hon får saker att bli gjorda. Men att få dessa mail och order från din chef är jättejobbiga ibland för jag behandlas inte som en medarbetare utan som en slav. Min förra kollega(usel på alla sätt) orkade inte med min chef och för att jag inte gav henne stöd för det. Men där fick jag välja mellan pest och kolera. Jag valde det ena och hur trött jag än blir på min chef så skulle jag gjort samma val igen.

Tja jag ska ju inte klaga allt för mycket då det finns andra som har det värre. Samt att jag måste ändå uppskatta att mitt jobb är någorlunda fritt och min chef är inte här alla dagar. Samt nu ska jag få ett kontor som är en bit ifrån hennes kontor och det blir nog bra. Vill inte klaga för att det kunde varit värre. Ibland så händer det ju att min chef ändå tänker på mig på sitt eget sätt. Så länge jag lyder henne så ...........

tisdag 14 september 2021

Tankar en tisdag

Tänk om jag kunde spola fram bandet 10-15 år och fick se hur Sverige skulle bli? Vad kommer ut av denna samtid på jorden eller i Sverige? Vad väntar oss runt hörnet i våra livsöden? Vad får vi skörda av det vi sår? 

Vad krävs för att samhället ska förändras? Är det verkligen så farligt som en del (kanske inklusive mig själv) hävdar? Eller är det så lugnt och fint som andra hävdar? Vad är rätt och vad är fel? Ska jag verkligen ta till mig din verklighet? Vad i din historia är relevant för mig?

Jag har verkligen svårt för folk som bara pratar men aldrig lyssnar. Varför har jag bara sådana runt mig? Ja förutom mina restaurang-vänner förstås. Där råder det full lyssning från alla håll. Det är därför jag gillar att träffa dom. Vi går på olika restauranger varje gång och ingen får ha besökt stället innan. Det är jättekul.

Min mamma vill inte umgås med mig och min sambo längre. Undrar varför? i vår släkt råder det tystnadsplikt mot alla former av konflikter. Gnäll inför andra men säg aldrig vad som är felet. Så klart den uppfostran har givit resultat.

Snart (efter nästan 1 år) ska min pappa urnsättas. Och där har vi också en tyst konflikt också. Och vi har en arvstvist i uppåtgående också. En del tror att det är deras egna pengar någon försöker stjäla. Va synd att vi inte har fri arvsrätt i Sverige. Att man kan skriva bort anhöriga från arv. Det vore något. Mina pengar min vilja kanske?

Harry

Harry kämpar på!




torsdag 9 september 2021

23:22 torsdag

Fredag i morgon yipeeee. Nej faktiskt inte för jag mår inte så bra just mentalt. Jag har ingen glädje just nu. Livsmotivation om ni så vill benämna det. Jag vill få lite energi i mitt liv. Tro mig när jag säger att jag är ett bortskämt barn som aldrig blir nöjd men så är det i alla fall. Jag når vägs ände inom kort. Det lilla glädje ämnet i mitt liv tynar bort just nu och domedagen kommer allt närmare. Jag pratar om Harry förstås. Han blir allt skröpligare och mer trött. Föda är hans kanske enda glädje just nu. Synd att han inte kan berätta vad han vill och känner. Det finns folk som ser vad som sker med mig och försöker sina saker men att gå i samma cirklar får inget att förändra situationen så det oundvikliga kanske kommer fortare än man tror. Själv gör jag inget åt detta förrän Harry’s hälsa är förändrad. Varför älskar jag djur så enkelt och har så svårt att älska människor?

på tal om rasism

 


tisdag 7 september 2021

Vaccinpass

Ska vi ha vaccinpass i Sverige? En inte allt för enkel fråga att svara på tycker jag. Jag är tudelad. Men så mycket kan jag säga att jag stödjer forskningen i detta. Frågan är för stor för att personliga åsikter ska vara avgörande. Det finns så många vinklingar man kan göra. Personlig integritet m.m. är en viktig del. Men jag kommer nog ändå fram till att jag stödjer passet. Därför att varför ska den högljuda minoriteten bestämma över den vaccinerade majoriteten? Ska vi kunna återgå till en någorlunda tillvaro som innan pandemin så måste nog alla vaccinera sig (om forskningen säger det). Ska vi kunna resa till andra länder så krävs nog det så småningom? Och vi ska nog göra det som den större delen av världen gör tycker jag. Har aldrig stått bakom Sveriges corona strategi. 

Sen kan jag ju säga att varför ska jag bli stoppad av att en del inte vill vaccinera sig? Ska jag bli drabbad av att folk tänker på sin integritet? Min då? 

Om jag söker ett jobb där det krävs en viss klädsel eller andra saker så måste jag anpassa mig efter det. Vissa arbeten kräver drogtester och annat. Är inte det integritetskränkande? 

Jag kan förstå vissa delar av motståndet men ska vi kunna gå vidare så måste vi uppoffra oss så är det bara. Tänk på att om alla vaccinerar sig så kanske vi slipper pass?

torsdag 2 september 2021

onsdag 1 september 2021

Religion (igen)

Undrar ni vad som är problemet med religion? Sådana här människor går alltså runt på våra gator och torg.Kom aldrig och säg att religion inte är så i helvete dumt.


Det är inte Pedofili att gifta sig med unga, vackra och attraktiva kvinnor som är mellan 12 och 17 år. Om kvinnorna ifråga är tillräckligt gamla, och tillräckligt mogna mentalt och fysiskt, så ser jag inga hinder för giftermål! Det är normalt och naturligt att gifta sig ungt!