söndag 30 juni 2024

Island

En oerhört jobbig flygresa med SAS ( hatar SAS nu). 36 timmar via Oslo/Köpenhamn. Sitta på ett flygplats hotell utanför Gardermoen i 12 timmar är inte kul. Men fantastiska Island och Reykjavik uppvägde litegrann. Hyrde bil och åkte runt. Åk dit om du får möjlighet.







fredag 21 juni 2024

Midsommar

Grattis på midsommar till dig också. Fint med sms vart 6:e månad. Det är liksom lagom. Förändrar ingenting.

Ska med dottern på en överrasknings resa på måndag. Det blir kallt och blött. Men väldigt annorlunda hoppas jag. Annars rullar livet på. Trivs på jobbet. Förutom min kollega som är den lataste gnällputte som jag någonsin jobbat med. Han gör verkligen ingenting förutom privata saker. Vet inte om eller hur mycket jag ska gnälla mot chefen. Men det blir nog ingenting. 

Lillebror ska flytta till stan. Närmare mig. Undrar om det blir en förändring med hur vi umgås? Men lite symptomatiskt är det när en flyttar så långt bort det går. Och en annan så nära det går. 

Ha nu en fin midsommar allihopa och nej jag svarar inte på sms från folk jag inte känner något för.

lördag 15 juni 2024

Tur med polisen

  • Åkte polisbil igår. Fick åka med en patrull i söderort mellan 14-23. En mycket lugn kväll enligt dem. Och det var snudd på besvikna miner när den inte fick visa mig hur det verkligen kan vara. Fick ändå vara med om tre blåljuskörningar. Bara det var jättekul. Himlar vad dom kör och nu fick jag se hur bilister agerar och kör när dom får en utryckning bakom sig. En del tittar verkligen aldrig i backspegeln. Vad fick jag vara med om då?
  • Började med en man som körde på bussgata. Arrogant som han var så blev det böter. Varför tjafsa? 
  • Sen snatteri. 14-åring med pengar snor lite godis och energidryck samt några bananer. Pappa kom och var så arg och besviken. Ljög om sin ålder också.
  • 12 årig!!!!! flicka försöker slå sin mamma med hammare. Kaos hem med massor av psykisk ohälsa. Tyvärr kan man direkt säga att den här flickan är körd. Hon kommer antingen begå självmord eller hamna i hemskheter. 100% säkert. Stackars tjej.
  • Krogbråk. En aw som spårade ur. Körde en full kille långt bort för att ta sig hem själv. 
Hoppas att jag får en ny chans framöver. Detta va jättekul.




fredag 14 juni 2024

Polisbil

Idag ska jag ut med kvällspasset. Ska bli så kul och till och med spännande. Undrar vad jag får se och uppleva?  Tänkte fråga om man får ta bilder också. Hoppas.

söndag 9 juni 2024

1985

 Då såg jag ut så här! Eller var det -86? -87? -84?



Nu är det slut

Det ska flyttas lite inom familjen. Det kan bli bra.Vi hoppas på det i alla fall. Får en bror lite närmare. Finns förutsättningar att det kan bli bra. Om han finner ro så mår jag bra. Jag umgås inte med så många släktingar. 

En skön långhelg är till din ände och jag har njutit men också tänkt massor på allt runtomkring. Mina tankar blir allt värre och mera oroliga. Ändå borde jag vara väldigt lycklig. Jag ska ju ut med en polispatrull på fredag. Är som ett litet barn just nu. Undrar vad jag får vara med om? Något actionfyllt (läs kriminellt)? Att jobba där jag jobbar är verkligen något annat än vad gjort tidigare. Jag vet verkligen inte vad som väntar nästa dag på min arbetsplats. Längtar inte längre efter pensionen. Det är väl ett bra betyg?

Varför hamnar jag i sällskap med sociala missfoster? Tolka mig rätt. Inga missfoster men sociala narcissister. Bara prata och orera om egna åsikter samt inlästa saker som intresserar just dom. Allt annat är ointressant blaha. Det är en kille som var ganska intressant förut men som jag nu undviker så mycket jag kan. Han frågar mig aldrig någonting om nåt. Och är en fruktansvärd besserwisser även när han har fel. Men han har aldrig haft fel. Så det förstår han inte. Jag är i alla fall klar med honom. Och socialt umgängesmässigt så gör jag slut med honom här och nu. Jag kommer inte bjuda med honom på någon aktivitet som jag håller i något mer. Tack för allt O.

Sa jag att det ska bli kul med måndag morgon i morgon?

lördag 1 juni 2024

Du syns

När du gör saker på nätet så syns du. När du tittar på min blogg så syns du. Jag vet att du vet. Men det är ju vad jag vill. Har dock aldrig outat någon så ingen vet vad eller vem jag skriver om. Skriv du med. Det hjälper. Det blir en slags terapi eftersom ingen lyssnar när man pratar. Men jag blir på sätt och vis överraskad att ingen konfronterar mig med mina åsikter. Kom igen och våga.

Tack igen för att du prata med mamma! Men annars är det inget nytt på himlen. 

Kväll i Hagge

 CL-final! Sitta ute och se matchen är fantastiskt!



tisdag 28 maj 2024

Demokrati

Glöm nu inte att rösta. Gör din röst hörd. Annars får du inte klaga. Demokratin är det finaste vi har!



30

 Min dotter blev 30 nyss. En milstolpe i hennes liv.



Djuren

 Det känns lite skönt i samvetet varje gång!



onsdag 22 maj 2024

Teamdag

Vi hade en teamdag på jobbet idag. Fick spela flipper också. Hur kul som helst.




lördag 18 maj 2024

onsdag 15 maj 2024

Onsdag

Onsdag. AIK har precis förlorat med 6-1!!!! Jag brinner upp av ilska. Men skiter lite i vilket. Blir inte lika påverkad längre. Solen lyser. Ska åka mc i morgon med en god vän. Dom är inte så många längre. Men han som varit min vän sedan 1982 är fortfarande där. Vi träffas inte jätteofta men vi vet vart vi har varandra. Inga krusiduller. Han har ett jättestort fel men jag tar det. För han är en att lita på. Alla dar i veckan. Tack FT för att du finns.

Min lillebror hör inte av sig längre. Och det är enbart mitt eget fel. Han har tröttnat. Förståligt. 

Mamma hör inte heller av sig. Det är mer konstigt.

Jobbet rullar på. Livet rullar på. Det händer små konstiga sjuka saker ibland som får mig att tänka massor. Men prata om det? Nja kanske framöver.

måndag 6 maj 2024

söndag 5 maj 2024

Helg.

Tog en mc tur igår. En händelserik sådan. Stannade för en glasspaus och kollade på mobilen litegrann. På med kläderna och körde vidare. Många kurvor och hyfsat hög fart. Efter en stund så känner jag något slå emot benet. Blir konfunderad och stannar. Upptäcker till min fasa att jag tappat mobilen. Hade missat att jag lagt den på sadeln. Glömt lägga den i fickan. Så jag åkte tillbaka till stället där jag känt något mot benet. Där låg mitt bankkort mitt på vägen. Sen hittade jag allt utspritt över vägen. Ibland har idioter tur. Skärmen på mobilen är konstig men fungerar. Dagen innehöll konstiga saker. Återkommer i framtiden med det. 



fredag 3 maj 2024

På västfronten intet

Jaha då är det fredag igen. Sover väldigt dåligt på nätterna just nu. Undrar varför? Det är inget som gnager i mitt liv, utan det är ganska lugnt och harmoniskt. Till och med lite tråkigt. Men man får väl skylla sig själv. Livet är inget som serveras. Man får ordna för sig själv.

I övrigt är det inte så mycket att skriva om. Jag trivs väldigt bra på jobbet och det gör att det bloggas mindre och mindre. Det finns liksom inte mycket att gnälla över.

Har inte hört något släkt-skvaller heller.

MC säsongen är här och tog min riktiga första tur i förrgår. Det var ganska kul. Räknar inte skräckfärden från Ludvika till Sumpan förra lördagen i 2 plusgrader och snöblandat regn som en tur. Det var mer av att ta sig från A till Ö och klara sig helskinnad. Kanske var det dumt?

Vad händer framöver då? Håller på med två resor och min egen 60 års dag. Vad ska jag hitta på? Vilka ska jag bjuda? När passar det? En sak är säker och det är att jag ska vara omgiven av människor som jag bryr mig om. Alltså inte så många släktingar. En bror en mor och en morbror kanske? Annars så blir nog morgondagen en stor njutning med en mc tur och annat. Det ska ju bli väder som heter duga. 

Ibland så skulle jag vilja skriva om det som händer på jobbet som kanske inte alla känner till men jag är rädd för sekretess och annat. Så jag får knipa min käft. Ha en bra helg



söndag 28 april 2024

Mc

2 plusgrader stoppade inte mig från årets första tur.




onsdag 17 april 2024

Twitter eller X

 Mina senaste tweets

Vad pratade vi egentligen om före 2015? Numera pratar vi bara om hur hemskt allt är.

 

Vad betyder det när ett land fördömer ett annat lands handlingar? Ger det något? Är det som att säga åt någon att det är inte ok? Som vanlig svensk syltrygg politik alltså? Iran skrattar hela dagen.

 

Snart reser sig svensken ur soffan för att protestera på riktigt mot allt våld/kriminalitet från köket. Vi är otroligt fredsskadade. Vi är väldigt långt borta från en förändring. Tror faktiskt räddningen för Sverige är när invandrare tar tag i saken själva. Så nästa generation?

Nä vad säger ni? Ska vi allihopa rösta på Vänsterpartiet så dom får majoritet. Då får dom alla fritidsgårdar som behövs.Friskolorna försvinner. Skatten höjs kraftigt. Massor med pengar till staten. Det smakar mumma. Kriminella kramas och fängelser töms. Invandring ökar. Yipee!


Just nu.

Vad är det för vår? Detta är inte vår. Vår är när det är lite svalt men solen börjar värma ens ansikte. Och i lä är det väldigt skönt. Ska hämta min mc ur vinterförvaring. Det blir inte skönt. Ska bli +4 grader. Blåser det då litegrann också så blir det svinkallt.

Mitt AIK ser likadant ut som förra året med en pytteliten förbättring. Pytteliten.

Liver rullar på och allt är sig likt. Skulle vilja ha en förändring av något slag. Men jag tror att blir det bara lite skönare klimat så går humöret upp. Just nu är det jobb, träning, en fotbollsmatch, ett restaurangbesök, någon usel film och  en halvbra serie sen börjar vi om.

Det är i alla fall skönt och kul att ha två resor planerade. Så allt är väl bara ett stort gigantiskt lyxproblem?


måndag 8 april 2024

Ingen bror

Undrar om du, min storebror läser detta? Vi har inte pratat på så många år eller ens om någonsin så jag känner inte att vi är släkt längre. Har vi någonsin varit släkt? Du och din fru dissar hela världen och är så arroganta mot allt och alla. Ja alla som bryr sig alltså. Bry dig inte om mig. För mig är allt solklart. Du gillar inte där du kommer ifrån för 5 öre. Du har valt ett liv och en sida av myntet och för mig är det ok. Jag gillar inte heller hela världen eller ens alla mina släktingar. Jag har aldrig hycklat om det. Träffar/pratar och umgås med dom som ger mig något eller behöver något. Du och jag har ju aldrig umgåtts överhuvudtaget. Vi är inte från samma planet. Bara Ör.

Men jag blir oerhört besviken, ledsen och förbannad när du skiter i dina egna barn och din egen mamma. Det är rakt upp och ner ett uselt ryggradslöst beteende. Du vågar inte ens stå för det. Vi vet allihopa att det är din fru som ligger bakom detta. Men du är precis lika medskyldig som henne. Om inte värre? Du är ju bara feg. Sen att du kunde säga vilken usel farsa du själv hade samt att du minsann tillhör familjen när du inte får höra skvaller som du vill. Ja det visar bara vilken person du är. 

Jag kommer aldrig att ta kontakt med dig så det behöver du inte ens fundera på. Vi kommer synas eller höras endast vid mammas bouppteckning eller kanske också begravning. För då ska du ner i syltburken. Precis som du gjorde när din hatade far avled. Som du pratade så mycket skit om och inte ville prata om varför. Jag tyckte vår pappas beteende var skit men jag berättade det och försonades (nej jag förlåt honom inte, det visste han) med honom. Såklart du har rätt till ditt arv. Det är solklart. Men smakar det inte lite bajs i din mun?

Lillebror ringde dig i påsk och vill önska en glad påsk. Du bara dissar honom och ringer inte ens upp!

Din dotter blir utkörd från dig.

Din son och hans fru berättar hårresande saker om ER.

Din fru´s syster och hennes man berättar saker som jag inte tror är sanna.

Vad är du för människa egentligen?

Vems beslut var det att flytta så långt bort från alla som möjligt när ni blir pensionärer? Lycka till den som blir kvar. Har inte din favorit Ingi lärt dig någonting?

Ingi får julhälsning!!!! Jag dog av skratt.

Jag tänker på dig ibland. För jag undrar innerligt hur man kan bli en sådan människa. Skulle jag få detta berättat av en utomstående så skulle jag aldrig tro på hur osocial en person kan bli. Hoppas ni har en god hälsa och trivs med livet. Önskar absolut ingen olycka. Tvärtom. Ni har valt detta och det ska man få göra. Man lever bara en gång. Men ta konsekvensen och inse att ni gör en del ledsna. 

Varför kan du inte ringa din mamma och prata ut om vad du tycker är fel med allt? Hon är så besviken på dig. Du behöver väl inte berätta det för din fru. Gör något med ryggrad i sig. 

Må gott och ta hand om er.

Jag som bodde med dig i 14 år men som aldrig blev en bror.

söndag 24 mars 2024

Lakrits

Har du varit på Hållplats Lakrits på Folkungagatan? Södermalms enda paradis. Möjligen i konkurrens med Soldaten Svejk. Besök nu!


Jobbet

I morgon börjar en ny tid på jobbet. Jag blir släppt som kossorna vid första utsläppet. Ska ta över allting utan att vara övervakad och kommenterad hela tiden av en gammal stofil med stort kontrollbehov och virriga åsikter. Trots att jag har jobbat här 6 månader så känns det som om det börjar i morgon. Kul

Ny

 Provade en ny Gin igår. Luktade konstigt smakade bra.



fredag 15 mars 2024

Köln och sjuk

Fortfarande väldigt omotiverad till att skriva här. Varit småsjuk i flera veckor nu och ruggigt uttråkad. Var en långhelg i Köln förra veckan och det var trevligt. Även om jag låg sjuk en kväll och kände mig krasslig resten. Köln är en stad som har allt. Nästan min favoritstad i Tyskland. Mysiga gator. Trevliga restauranger. Trevliga människor. En flod och massa broar. Trevliga promenadstråk. Gillar Köln.

Derby mot djurgården på söndag. Alltid lika nervöst. Det släpper liksom aldrig.

Annars så är allt som det brukar vara. Som sagt uttråkad på att skriva här. Återkommer

fredag 1 mars 2024

Gamla stofiler

Vaknade idag av att det är fredag. På väg till jobbet fick jag lite fredags-känsla och allt kändes frid och fröjd. Sen mötte jag mina arbetskollegor och där förstördes den dagen. Vilka neandertalare till dinosaurier jag jobbar med. Gamla jävla gubbjävlar till bittra poliser som inte längre får gå med batong och domdera över folk. Trötta poliser sm flyttats från gatan till skrivbordet. Som efter alldeles för många år är kvar inom kåren. "Kåren" - vilket jävla skitord. Kårkänsla a´la socialdemokrati. Det är bra när det passar oss. Vräker sig med fina ord som " jobba som ett lag" och annat. Det är vi närjag behöver hjälp men du när du behöver hjälp. Skicka order hit och dit. Och så fort jag har en åsikt som inte passar med "kåren" så är det fel. Jag får till exempel inte ha olämpliga åsikter om vår organisation till utomstående. Det passar sig inte. Tyvärr har dessa två herrar alldeles för mycket makt på grund av att ledningen här är ointresserade av att veta eller lära sig vad som egentligen händer här på vår arbetsplats

Jag kan säga så här mycket att våra skattepengar bryr dom sig om när andra gör av med pengarna men när dom själva gör det så är det bara "kåranda" samt bra för verksamheten. Det är som en brunn med obegränsat med pengar när det gäller dom själva. Men jag ska stöpas i samma ram och det vägrar jag göras. Då får dom skicka mig härifrån. Jag ska inte bli en trött elak bitter gammal gubbe som gör saker som passar bara mig. Den ena dinosauriern slutar inom kort men han har givit sig tusan att ställa till med så mycket oreda som det går. Jag kommer att få sota för det men det får jag ta. Jag får börja om från noll när han slutar. 

Det är ju så synd eftersom jag trivs så bra.......

fredag 23 februari 2024

Fredag

Så nu är det slut mellan mig och KI. Det känns bra. Var på avtackning igår och upplevde att jag var saknad. Och det känns ju bra. Men lite konstigt faktiskt för det kändes när jag kom dit som om jag bara var borta tillfälligt och ska tillbaka dit så småningom. Min f.d. chef hade sagt upp sig och det var lite kaotiskt där, så det kändes sisådär. Skulle jag haft tålamod och stanna kvar? Svaret är ändå glasklart och det är NEJ. Jag är nöjd som gick vidare.

Nu väntar jag bara som ett ivrigt barn på julafton till den 22 Mars samt 31 Maj. Då slutar "ryggsäcken" på min arbetsplats och jag blir fri. Sitter bakbunden just nu för att jag vågar inte ta några initiativ. Vad jag än gör ifrågasätts och kommenteras samt ändras. Sen försöker han kratta en väg som jag inte vill gå. Så jag får helt enkelt hålla mig till tåls tills han slutar. 

I år har jag ingen flyg-skam alls. Ska flyga 3 gånger i år. till 3 olika destinationer. Det är något att se fram emot. Jag behöver lite drömmar just nu för livet är lite tråkigt. Har varit sjuk från och till sedan julafton. Har inte kunnat träna på en vecka nu och jag lider verkligen. Kan knappt gå förbi gymmet nu utan att känna vemod. Jag vill ju dit. Nu! Ska försöka cykla lite idag.

Det är ett politiskt maktspel på mitt jobb där dom kränkta står mot neandertalarna. Jag är neandertalare. Man vågar knappt öppna munnen och yttra sina åsikter om saker i samhället.

Detta kommer jag säkert skriva mer om....

En sorglig dag på KI/MEB

När detta skrivs så är jag fortfarande kvar på MEB. Medicinsk epidemiologi och biostatistik. En institution på Karolinska Institutet. Här jobbar en del kända professorer som ni kan ha sett på TV. Jag arbetar som vaktmästare på Intern Service här. Här har vi något en del kallar för "MEB-Spirit". Den är en slags anda som finns (påstår dom) bland forskare och andra. Vi inom administration ska tydligen vara med i den andan. Men det vill jag inte hålla med om. Jag sitter på min kammare och sköter mitt. Jag är ensam i min roll här och känner inte särskilt mycket delaktighet med dom som jag påstås tillhöra. Det är delvis på eget bevåg men det faller sig liksom naturligt eftersom ingen riktigt vet vad jag sysslar med. Så jag tänkte beskriva gårdagen för er. Den är på intet sätt en genomsnittlig dag men den visar ändå hur jag har det. Mina arbetsdagar bygger mycket på hur många som fysiskt är på plats. Det ska vara ungefär 250 personer här men efter pandemin så påstår jag att det är ungefär så här.

Måndag 150 personer

Tisdag   100 personer

Onsdag   40-50 personer

Torsdag  50-100 personer

Fredag   40-80 personer.

Detta är ingen ren fakta men en ungefärlig dramatisk uppskattning för att ni ska förstå hur få människor som faktiskt är på plats. Alla har inte en egen arbetsplats här men jag tippar på att vi har runt 100-120 rum. Men i en del rum så sitter det 3 - 4 personer. Min poäng är att det är väldigt tomt här 3 - 4 dagar i veckan.

Så idag gjorde jag följande

07:30 - 08:30 drack mitt morgon te och åt min macka. Kollade samtidigt på Fotbollsmorgon på You Tube

08:30 - 08:50 morgonkaffe med IT-support

08:50  Sorterade inkommande post

08:55 - 09:30 Läste inkommande mail och tittade efter ärenden i ärendehateringssystemet

09:30 - 10:00 ronderade i huset efter saker att göra

10:00 - 10:30 surfade på datorn

10:30 - 11:00 tog emot leveranser

11:00 - 12:15 lunch

12:15 - 13:00 läste lite mail och surfade

13:00 - 14:00 Öppnar vår reception och höll på med larmdatorn litegrann

14:00 - 14:40 Fika

14:40 - 15:00 kollar lite mail

15:00 - 15:30 surfar

15:30 Går hem

Min chef har ingen aning om hur min arbetsdag ser ut. Även dom dagar jag verkligen arbetar. Min chef är den absolut sämsta chef jag någonsin har haft. Vill inte skriva ut namnet men ni som vet,ni vet. Detta kan jag självklart inte publicera förrän tiden är rätt. Så det är därför ni läser detta nu och inte 1/6 -23 när detta skrevs.

torsdag 22 februari 2024

Jag kränkte någon

Råkade ut för en sak idag. Jag och min stora mun pratade lite för öppet om ordet som förekommer i Agatha Christies bok som heter 10 små pojkar som innehåller ett ord till.

Vi skulle gå iväg och äta ett stort sällskap och stod och väntade på att alla skulle bli klara. Så vi stod där och helt plötsligt började en efter en gå iväg på olika saker. Bl.a. på toaletten. Och då sa jag till en kollega att detta är som den där boken med dom 10 små pojkarna. Jag utlämnade ordet för att en i gruppen (som inte var där) är just av sådant ursprung. Jag tyckte själv att jag visade hänsyn där och då. Men då är det en annan person som skvallrar till henne om vad jag hade sagt. Så då blir allt upp till ytan och jag blir inkallad till tjejen som känner sig kränkt av det ordet. Jag ber ju självklart om ursäkt över vad jag har sagt och känner skammen av att hon ens har fått höra detta. Jag blir tokig av att det hela framställs som om jag är en fullblods rasist. Varför ska folk springa och skvallra om att någon har kränkt någon som inte ens var där? Vi får alltså inte nämna en boktitel ens. Vi får inte prata om historien. Historien ska förnekas och glömmas bort. Vi ska inte få veta varför historien ser ut som den gör? Att jag gör en jämförelse mellan en bok och en situation har ju inget med rasism att göra. Dessutom så ska det skvallras hela jävla tiden. Dessa -90 talister älskar att bli kränkta. Snart blir jag nog inkallad till chefen för en reprimand.


https://www.expressen.se/nyheter/bokklassikern-tio-sma-negerpojkar-far-nytt-namn/


söndag 11 februari 2024

Nu

Varför skriver inte jag här så ofta? Jo det är för att mitt liv har lite mer i sig just nu. Jag arbetade på Karolinska institutet i elva år. Då hade jag ett arbete som inte var så stressigt om man uttrycker sig försiktigt. Så därför hade jag tid för att tycka och tänka i den här bloggen.

Men nu har mitt liv fyllts med roliga saker. Jag har fått ett roligt jobb, ett meningsfullt jobb som fyller mina dagar med både tankar och åsikter. Men min blogg har hela tiden varit en ventil för mig där jag kan tycka och tänka precis som jag vill.

Men min blogg har hela tiden varit en ventil för mig där jag kan tycka och tänka precis som jag vill.

Det var liksom lite för mycket tid över när jag arbetade på KI.

Numera tänker jag också mindre på saker som stör mig, till exempel min familj, mitt jobb eller andra saker som skapar negativ energi i mitt liv. Och jag skriver för mig, inte för dig och så kommer det fortsätta vara. Vill du inte läsa det bryr jag liksom inte om. Detta är en kanal för mina tankar.

Det finns saker som kommer komma i den här bloggen som jag inte kan ventilera just just nu för det kommer skapa en situation som inte är hållbar för mig. Så håll er till tåls eller läser en annan blogg eller följer ett annat liv eller kanske till och med skapa ett eget liv för dig själv.

Just nu mår jag bra på nästan alla sätt gör du?

lördag 3 februari 2024

Veckan

En bra vecka.
Men mitt nya jobb är speciellt och jag förstår inte riktigt hur min arbetsplats fungerar.
Det är något med myndigheter som jag aldrig kommer att förstå. Kraven är oerhört låga och rädslan för konflikter är stor. Så allt är väldigt känsligt. Ställ inga krav utan hitta människor som gör allt frivilligt utan att ge dom lön för mödan. Men jag är väldigt fri i min roll så det är bra.

Provar lägga ut några bilder. Strul med dom i mina inlägg.








onsdag 24 januari 2024

Värdelös blogg

Det verkar stört omöjligt att kunna lägga in bilder numera på min blogg. Så ni får helt enkelt stå ut med att jag lägger ut bilder som försvinner. Texten ligger ju kvar så jag kör på och låtsas om det regnar. Tänkte också bara säga att jag ar lite färdiga inlägg för en ev. framtida katastrof vad det gäller min hälsa. Tolka det som ni vill. Jag har den här bloggen som en ventil eftersom det finns saker som jag inte kan vädra på annat sätt. Så ni som vill veta saker får helt enkelt vänta tills tiden är mogen.

1 Månad kvar som anställd på KI/MEB. Det känns bara bra. Är klar med den arbetsplatsen. Och är dessutom besviken på hur jag blir behandlad efter att ha lagt 11 år på den arbetsplatsen med allt vad det innebär. Nu går vi vidare med en arbetsgivare som vil ha mig och som ger mig det jag önskar och behöver för att kunna trivas på jobbet. Förut ville jag gå i pension i morgon. Det vill jag inte idag. Just nu känns det jättebra att jobba tills man är 67 eller liknande. Finns negativa saker här också men dessa kan jag verkligen leva med.

Blir ett 2024 med en del resor. Börjar nu i Mars med att åka till Köln i Tyskland för en massa fotboll. Det kan bli 3 matcher på 3 dagar. Mellan matcherna måste vi ju hinna med en snitzel och några öl också.

Ska hålla föredrag på jobbet idag. Lite nervös för det har jag inte gjort på väldigt länge.

Vintern är fruktansvärt lång

Var på Stand-Up Comedy Club på Big Ben på Södermalm förra fredagen. Ojämn kvalitet minst sagt. En del hysteriskt roliga och en del som inte var roliga alls. Dessutom så förstod dom inte det utan skyllde på publiken. Det var i alla fall kul men kanske inte så kul att jag gör om det fler gånger. Går nog på en riktig show i så fall, för här var det amatörernas afton.

En del människor är inte så bra på att höra av sig. Dom har det som image till och med. Man ska vara speciell i dessa tider. Ha en roll liksom. Har en kompis som spelar hårt på det. En roll av att vara väldigt disträ och jargongen med att inte ha koll på grejer. Lite trött på det emellanåt. Men jag gillar ju människan så jag får väl lov att leva med det. Det är ju inte något tvång att umgås liksom.

Sa jag att vintern är sjukt lång?

Ska till Hagge i helgen själv för lite personlig rehab. Promenader, bastu, öl och en öppen spis blir mina vänner den här helgen. Blir väl att skotta också.


torsdag 11 januari 2024

Inget särskilt

11 Januari 2024. 

Har inte varit motiverad nog för att skriva några inlägg hittills i år. Det händer för lite, jag tycker för lite och jag irriterar mig för lite. Så ni får hålla er till tåls. Jag kanske kommer igång så småningom. Det är också så att jag har ett jobb numera som jag inte kan prata så mycket om. Kan liksom inte skriva här om saker som jag önskar att jag hade kunnat göra. Det finns massor som jag skulle vilja pladdra om, men det går ju liksom inte.

Det är mer än 4 år sedan jag pratade med min bror om annat än begravningar. Det är mer än 8 år sedan jag pratade på riktigt med honom. Undra hur det kommer sig?

Har bokat en resa till staden Köln i Tyskland. Ska dit 4 dagar i mars. Kolla fotboll och dricka öl samt äta snitzel/currywurst. Ser fram emot det jättemycket. Sen kan det bli både Island och Zanzibar under året. Men det kanske är att gapa för mycket? Möjligheten finns.

Har varit små förkyld i en månad nu. Min sambo ännu längre. 

Tänkte ordna en lite quiz-orientering för mina vänner men ointresse gör nog att jag måste ställa in det. Annars så flyter det liksom bara på.....återkommer