söndag 31 januari 2021

Selmas

Blev ett besök på Selmas igår.
Åt god mat med öl till
Just den här ölen var tyvärr en av dom sämre jag druckit.
Konstig smak helt enkelt.
Får en tvåa i betyg.
 



Hycklare

En del hycklar mer än andra!




torsdag 28 januari 2021

Harry



Torsdag

Det är torsdag idag. Hos mig i mitt huvud är det måndag. Det är för att jag har "arbetat" hemma hela veckan tills nu. Så det är första dagen på veckan men också den näst sista.Så i morgon är det fredag. Det är måndag på flera sätt. Känner en smygande depression komma smygande allt närmare. Pandemin tar hårdare och hårdare på mig. Det finns ju verkligen inget att se fram emot. Hunden är min enda sak just nu som ger mig glädje och han är verkligen ingen sak. Förstår folk mer och mer varför man skaffar hund eller annat husdjur. Bara man har en tanke på vad som händer efter pandemin. 

Ordet pandemi visste jag knappt vad det var före detta. Hade väl hört ordet men inte mer än så.

På jobbet är det fortfarande väldigt lugnt och alldeles för lite att göra. Så det blir en hel del träning numera. Jag styrketränar 2 gånger i veckan, Springer 1 gång och kör roddmaskin 1 gång. Så det blir minst 4 pass i veckan nu. Tror nog att det blir 5 faktiskt.

Serier blir det ju många av nu. Har sett klart mästerverket Falsk Identitet på SVT Play. Så himla bra. Har sett säsong 5 och 6 av Bosch som jag gillar mycket. Som sagt det blir mycket Netflix och annat nu.

Och jag har ännu inte gjort något åt mitt liv som jag borde göra. Hoppas det kommer.........


Ser på saker

Är det konstigt att en del reagerar mot vad som händer 
i Sverige nu?


Att inte folk till vänster i samhället vågar/vill/kan diskutera 
detta är oerhört förvånande för mig.
Hur tror ni invandrare kan integreras i svensk demokrati om vi inte tar tag i dessa frågor?
Att våld och annat mot t.ex. HBTQ personer kommer att öka är vi väl överens om eller?
Om vi inte visar hur fel det är så kommer inget att bli bättre.
Jag hoppas jag har fel men om alla dessa frågor brunsmetas så vågar inga prata om det.
Samma sak med hederskulturen.
Fadimes död får inte vara ett i mängden.
Vakna feminister och ni som slåss för allas lika värde!
MeToo rörelsen är jag oerhört besviken på.
Att slåss för dom starka är en sak.......

Ska vi vara rädda för att abortfrågan bara handlar om KD?
Vi måste få invandrarna att första svensk frihet och demokrati.

onsdag 20 januari 2021

Dagen

 Januari pågår och vaccinationerna har sakteligen kommit igång. Jag är inte imponerad över hur våra makthavare har skött detta. Men det är ju så med allting i landet där alla slipper ansvar och konsekvenser av ett dåligt skött jobb. Så är det på mitt jobb också. Där folk slår sig för bröstet av det som dom åstadkommer men har något gått snett så är det locket på. Jag har tidigare beskrivit världen och Sverige som ett stålbad som vi måste gå igenom. Med polarisering som ett ord som nästan alla nämner då och då. Vi kommer att få uppleva större och hemskare saker än vad vi sett på länge innan det vänder. Jag siar att Sverige kommer att få uppleva mycket mer av våld och segregation samt större klyftor innan saker händer. Det går inte fort i landet Sverige. Själv är jag trygg i min bubbla så länge jag inte är på fel plats vid fel tillfälle. Så enkelt eller svårt är det nog.

Personligen så är jag vid vägs ände där saker och ting måste hända. Mitt liv når snart den sista delen där få stora saker kan ändras. Corona pandemin skyndar nog på en del saker kanske. Undrar om det jag funderar på kommer att hända i år? Just för tillfället är jag en dagen väldigt lycklig för att nästa dag vara väldigt deprimerad. Bortskämd är man ju i alla fall. Varför är det så svårt att vara positiv och bara tänka på alla fördelar.

Idag svärs Biden in som president. Vågar någon gå emot när jag slår vad om 100:- att Joe kommer att avlida före sitt ämbetes första period?

fredag 15 januari 2021

Tänk på djuren

 Låter inte detta riktigt bra? Är det inte något du står bakom och kan tänka dig att rösta på? Det är ett politiskt parti som vill detta.

Tänkvärt!





Arv

Min pappa dog i November. Jag som äntligen hittat hem till honom. Och sedan kom begravningen som var fin och värdig. Jag orkade hålla tal till och med. Så allt är som det ska vara så långt. 

Men sedan kommer det som verkligen är jobbigt. Bouppteckning eller testamente eller vad nu processen ska kallas. Då kommer en av människans sämsta sidor fram (vi har väldigt många dåliga sidor). Det kallas för girighet och det avskyr jag. Och det kommer från håll man inte anar. Jag trodde inte jag skulle få höra dessa saker från en av mina bröder. Total likgiltighet till min pappas önskemål och avsaknad av empati för min pappas fru (som vi alla ogillar, men jag respekterar i alla fall). Det gnälls och klagas på när man får ut sitt arv och sina saker. Det gnälls över saker som min pappa ev. äger och inte äger. Ett beteende som jag skäms över och blir väldigt ledsen för.

När någon avlider så kan man väl inte räkna med saker och pengar? Vad fan är det med folk? Och pengar! Det är ju inte ens dina pengar. Det råkar bara bli det för att människan (som du pissat på många gånger) har gjort något vackert för DIG! Undrar hur mycket dagens egoister tänker på vad som ska lämnas till dom som kommer efter?

När tiden kommer så ska jag helt klart säga åt dessa sopor till människor att dom kan dra åt helvete! Det är självklart och jag har tålamod för den dagen!

P.s jag saknar min pappa trots att han inte var en drömpappa. 


torsdag 14 januari 2021

Slakteri

 Fy fan för oss människor. För mig med!

Det har gått ett reportage på Uppdrag Granskning samt på TV4 nyheterna. Det handlar om djurplågeri av KRAV märkta djur som hamnar i våra butiker. Nu har det visat sig så att en av mina bättre vänner är släkt med denna djurplågande slaktare från Skåne. Jag kunde verkligen inte sova en blund i natt efter att ha fått reda på det. Hur ska jag bete mig nu? Jag kommer att träffa den slaktaren förr eller senare. Har träffat svinet ett antal gånger redan utan att ha vetat om mer än att han har ett slakteri i Skåne. 

Nu tillhör jag den hycklande skaran som vill att djur jag äter ska ha haft det bra. Så bra det någonsin går att ha som ett slaktdjur. 

Jag har redan pratat med min vän och detta och varnat honom för alla dessa samtal som kommer att komma vare sig man vill eller inte. Han blev väldigt tyst när jag meddelade vad som fanns på internet redan nu. Han och hans familj är uthängda på många platser redan och det kommer ju att bli värre.

Korkad som jag är så säger jag att när dagen kommer så blir jag väl vegetarian. Varför höjs inte köttpriset i Sverige? Varför ges inte svenska bönder incitament att driva en för djuren skull bra miljö och ge dom ett liv som ändå är helt ok?

Jag skickar varje månad pengar till förmån för att djuren över klotet ska få det bättre. Kommer nog med all säkerhet bara att bli mer pengar där.

Färger



tisdag 5 januari 2021

5 Januari

 5 Januari

Det har redan hänt saker som får en på mindre bra humör. Mord i Rissne på en 45-årig man. Dan Eliasson och andra beter sig som man inte ska. Och en hel del andra saker som får en att börja tvivla på allt

Ett mord i Rissne som får mig att tänka följande. En man som nu råkar vara etnisk svensk som bor i Rissne med småbarn och flickvän. Vad kommer hända i framtiden nu med Rissne och liknande områden? Jag är helt övertygad om att segregationen, polariseringen, rasismen och utanförskapet kommer att öka massor av händelser som denna. Jakten på trygghet för dig och din familj kommer att öka mer och mer. Så självklart kommer dom välbeställda att flytta till säkrare bostadsområden. Kvar i våldet blir dom fattiga. Och då kommer som ett brev på posten alla som inte bor kvar tycka att vi får inte ge rasister mer utrymme. Så har det alltid varit och kommer alltid att vara. Vi som tyckare kommer alltid veta hur dom drabbade ska tycka. 

Jag är en röstare från högersidan som tycker att många tankar från högern är helt uppåt väggarna. Som friskolorna till exempel. Eller välfärden. Sluta upp med att privatisera den nu! 

Varför kan inte vänstern förstå att vi måste nå trygghet nu och inte om 10 år då alla höginkomsttagare betalar massor av mer skatt för att utjämna klyftorna? Det kan ju inte ske! Tänk om vänstern fick som dom ville med massor av mer skatter? Tänk om alla fattiga får massor av pengar, blir dom lyckligare då? Vad ska dom göra då? Vi vill ju ha trygghet idag! Inte i morgon.

Jag blir galen av den flathet som visas från makten. Men nästan ännu mer galen på alla som tror att SD är det stora hotet. Vad tror ni dom kommer göra vid en röstmajoritet i riksdagen? Koncentrationsläger? Kom igen! Inte ens ni tror på det! Varför tror ni att allt blir fascistiskt då? Jag kommer att rösta på SD vid nästa val (eller moderaterna för stödröstens skull) för att jag vill ha en förändring. Läs igen FÖRÄNDRING! Vad tror ni dagens sittande regering kommer att göra i framtiden om dom får 4 år till? 

Jag är fullt övertygad om att varje gång det sker ett brott och vänstern hatar SD ännu mer så skapas en ny främlingsfientlig/rasist i Sverige. 

Bara för att ni inte läser om balkongfall betyder inte att det slutat att ske. Ni som är feminister vad hände med den riktiga MeToo rörelsen? Fadime och hedersmord. Skiter ni i det?

Min avsky för vänstern växer sig allt starkare för varje dag. Ni är skyldiga till det mesta av det onda som händer i vårt samhälle. Högern står för egoismen vänstern för resten...............

Och då har jag inte ens kommenterat Annie Lööf och hennes pedofilkamrater.

fredag 1 januari 2021

2021

Vaknar upp till rubriker om raketer mot polisen och andra.
Skräckslagna djur överallt.
Jag hoppas verkligen på ett förbud mot fyrverkerier.
Eller i alla fall att man behöver licens för krutanvändning.
Men flata landet Sverige vågar så lite numera så jag tror inget händer.
Jag har blivit en människa jag inte gillar på flera sätt.
Fattar ingen att det skapas ondska och elakhet hela tiden?
Egoismen blir allt större.
Jag skiter snart (eller vadå snart?) i allting.
Vad behövs för att jag ska bli ”på bra humör igen”?
Ansvarstagande är det enkla svaret.

Nej jag är fortfarande inte rasist!
Jag kan fortfarande skilja på folk och folk!
Sluta brunsmeta runt dig!
Man kan kritisera utan att vara rasist.
Och jag kommer alltid att hävda att problemet är inte invandring.
Problemet är våra makthavare och alla som kör strutsmentalitet.

Gott nytt år!

Nytt år nya möjligheter

Just nu präglas världen eller i alla fall Sverige av egen centrering och egoism tycker jag.
Kan det komma en ändring 2021?