torsdag 30 juni 2022

Tatuering

 Funderar på att göra en hyllnings tatuering till Harry. Kan bli någon av dessa.






tisdag 28 juni 2022

Clint

Oj vad snygga filmposters var förr i tiden. Mycket var bättre förr. Jag älskar dessa bilder. Filmerna höll inte alltid samma klass. 



Håkan Lerstorp

Inom Sverigedemokraterna gömmer sig en del tomtar och annat.
Kanske fler än inom Centerpartiet eller Socialdemokraterna.
Jag tror att det är fler inom extrempartier som SD och Miljöpartiet samt V.
Men den här gubben är något annat än en tomte.
Han är en fullfjädrad idiot!
Punkt slut!





måndag 27 juni 2022

Biblioteket

Fick en visning med jobbet på Hagströmmer biblioteket.
En massa böcker från väldigt länge sedan.
Jättefina.
Och vi fick en bra föreläsning om deras nuvarande utställning.
Lite lång men bra







Hyckleri de luxe

 Låt mig först klargöra att jag hatar ALL religion. Sen lägger jag ut den här okommenterad.




söndag 26 juni 2022

Harry

29 Maj 2021
Jag tog den här bilden för att Harry var ganska dålig redan då. Kanske ville han somna in redan då? Tänk om jag var så egoistisk att jag inte lät han somna in då? Vill inte veta svaret för då mår jag ännu sämre än vad jag redan gör. 
Vila nu Harry det är du värd.




Hagge

Det börjar att lugna ner sig med alla tankar kring Harry. Tomt kommer det ju alltid att vara. Men det är ju bara egoistiska tankar om att det är synd om mig. 
Jag säger skål för Harry. Älskar dig för evigt. Tack för allt!




P.s. Den var god!

lördag 25 juni 2022

Midsommardagen



 
Årets varmaste dag och jag är på dop i kyrkan.
På en plats jag förknippar med ondska och orättvisa.
Varför är alla ev. gudar rena sadister?

P.s du skickade ett sms till mig igår. Självklart svarade jag inte!

Öl

Två riktigt goda öl.






fredag 24 juni 2022

Midsommar

Underbart väder och årets första dopp. Två gånger dessutom.
Lite småkallt men simmade en liten stund. 
Folket frågade om jag ville festa men jag är inte sugen alls. Glädjen är frånvarande än så länge. Tog en skogspromenad och tänkte på hur ensam man kan vara trots sällskap. Blev lite drinkar och öl denna underbara sommarkväll. Men som sagt denna totala tomhet efter Harry gör sig ständigt påmind. 

Drack en underbart god drink i alla fall. 



P.s. Hade ett mycket givande samtal med min chef om framtiden häromdagen och har verkligen fått en ny roll för folk som vill säga saker dem inte kan göra till andra. Känner mig nästan som en präst som får höra folk bikta sig.  Intressant.


torsdag 23 juni 2022

Åttonde dagen

Nu har det gått ett litet tag sedan min bäste vän gick bort.
Det känns lite bättre nu så jag kan börja ta tag i saker.
Men jag längtar verkligen inte till min semester.
Men jag kan börja tänka på saker igen.
Vägrar dock släppa taget om den finaste jag har haft i mitt liv.




Ny musik

Köpte 2 nya lp-skivor.
Den här musiken lyssnar man på vid vissa känslomässiga lägen.
Evil Empire är jättebra.
Jag satte på den när jag städade och det blev väldigt rent.
Grannarna uppskattade nog inte volymen men den här plattan ska höras högt.
Väldigt högt!




onsdag 22 juni 2022

Top Gun på sjunde dagen

För första gången sedan pandemin var jag på bio. Har helt tappat lusten på det som jag älskade förr. Men nu fick jag tipset att se uppföljaren till klassikern. Så jag köpte en biljett för 178:- och smet in med godis hemifrån. Rebellen i mig vägrar köpa snacks på Filmstaden. Första kvarten av filmen är riktigt bra och väcker minnen. Men sen planar den ut mer och mer. Slutet är som alla filmer nuförtiden. Alla vet exakt vad som ska händer sista halvtimmen. Helt enkelt tråkigt och platt. Så 2 som i godkänt men absolut inte högre. Mitt i filmen börjar jag dessutom tänka på Harry. Det säger ju flera saker i sig. Kan inte rekommendera den här filmen






tisdag 21 juni 2022

Sjunde dagen

Livet blir verkligen tomt och meningslöst när Harry inte är med oss. Ingenting känns kul och spännande. Min semester börjar snart och det är definitivt inget jag ser fram emot. Skulle lika gärna kunna jobba hela sommaren som det känns nu. Vad ska jag göra på landet i 4 veckor? Det blir väl till att försöka bygga så mycket som möjligt. En ny altan och ett nytt förråd kan det bli. Men det känns inte motiverande att göra något. Ska försöka komma igång och träna mer i alla fall. Det var ju någon sagofarbror som sa att på den sjunde dagen så återuppstod någon så vi får väl se vad som händer idag.....

Jag vet att livet går vidare och nya saker händer men detta är blytungt.

måndag 20 juni 2022

Sjätte dagen

Körde lite mc igår i Södermanland. Blev Gnesta och sydväst därom. Stannade och åt lite glass och rabarberpaj i solskenet. Blev lite tankar på Harry såklart. Men ändå skönt att få vara fokuserad på annat ett tag. Annars är varje ny sak levet efter Harry. Så fort man städar och plockar lite så hittar man spår efter honom. Precis som granbarr ett halvår efter julen.Idag är än så länge den första dagen då inga tårar har fällts....ännu.

söndag 19 juni 2022

Femte dagen

Det är jobbigt just nu.
Att det skulle bli tomt utan min bästa vän, ja det visste jag ju. Men detta är något annat som jag inte känt tidigare. 
Min mormor var den första som gick bort som jag kände något speciellt för. Jag kommer inte ihåg i vilken ordning som folk och djur har gått bort. Men det spelar ingen roll. Och inte rankar jag dem heller. Men Anneli(min kusin), Hubbe(min första oerhört speciella undulat, som egentligen förtjänar mer minne av mig), Helen Björklund (en av dom mest otursförföljda människor som jag känner till) och pappa förstås samt Nebo vars liv inte var längre än ett blockljus. Men detta är faktiskt utanpå alla dessa. Men jag kanske tänker annorlunda om en tid? Att få energi och värme av något gör det så himla enkelt att älska och ge samma tillbaka. Inga krav inga baktankar utan ren och skär glädje som aldrig är påklistrad är något som inte går att beskriva utan det känns bara. Just nu är det nära mellan tårar och skratt när jag tänker på Harry. Sov gott Harry. Dröm sött Harry. 

lördag 18 juni 2022

Fjärde dagen

Helvete vad ont det gör idag.
Vi skulle ju gå i Ursvik och leta efter morötter och ligga i blåbärsriset en stund. Vi skulle ju ha dragkamp om en pinne som skogen. Sen hem och vila tillsammans en stund i min säng. Sen skulle vi gå en promenad hela familjen på eftermiddagen innan du fick ditt märgben på kvällen och dagen blivit komplett. Jag saknar dig så oerhört mycket. Tjock i halsen. Tårar i ögonen. Men du har det nog bättre nu.
Hur ont hade du dom sista dagarna?




Harry 2015 - 2022


 

fredag 17 juni 2022

Tredje dagen

Var och drack öl i Hagaparken med jobbarkompisar och spelade kubb. Jag vann! Det var kul och fick mig att tänka på annat än Harry. Harry var det finaste i min vardag som fanns. Nu fick jag lägga mig full. Harry gillade inte mig när jag var full. Han hälsade snabbt och gick och la sig sen. I morgon är det lördag och då ska jag gå upp runt 8. Dricka kaffe och ett glas apelsinjuice. Harry får en morot. Sen åker vi till Ursvik. Går i skogen en dryg timme och bara älskar varandra. Skönt med lördag.

torsdag 16 juni 2022

Andra dagen

Fällde tårar i dag också. Det är en bottenlös tillvaro utan din allra bästa vän. Ja absolut min bästa vän. Ni som förstår vet vad jag menar och resten kan ju sluta läsa. Det är dom små stunderna och dom stora stunderna. 
Det ösregnade idag och jag saknar dessa jobbiga jätteblöta promenader när Harry luktade så där ”blöthund”. En mycket speciell doft. Och dessutom gick det åt 2-3 badlakan för att få honom något så när torr. Jag tar det alla dar i veckan. 

Ringde försäkringsbolaget IF idag också. Och även om jag betalat massor till dom så har det varit en trygghet att ha dom i ryggen. Aldrig haft problem med IF. Pratade med en kvinnlig person som var väldigt förstående. Väldigt skönt.

När kommer Harry hem igen? För visst är han bara borta ett tag? 


onsdag 15 juni 2022

Första dagen

Första dagen utan att Harry är med mig.
En dag utan någon som kommer med en sko i munnen när man kommer hem från jobbet.
En middag utan att någon sitter nedanför middagsbordet och tigger lite försiktigt med ögonen. Liksom låtsas vara ointresserad med är med på minsta brödsmula.
En som går och hämtar två tennisbollar som det ska lekas med. En boll var ju liksom för lite.
En som ser om det erbjuds ett litet ben när husse och matte dricker kaffe efter maten. 
En som väntar på att få ta en kvällspromenad upp i Tornparken där det är massor med andra lukter efter förhoppningsvis en löptik eller annat. 
En som inte riktigt kan bestämma sig för vart han ska bajsa för det är ju lite svårt att välja den perfekta platsen.
En som vill vara med när frukosten till nästa morgon ska iordningställas. Och hoppas på en sista liten munsbit innan vi hoppar upp i sängen för ett sista mys före snarkningarna tar vid. 

Oj vad jag saknar min överlägset bästa vän! 
Ni andra är inte ens nära Harry.




Harry R.I.P

Äntligen fick min hund R.I.P. Han har haft så himla ont under så lång tid. Det gick liksom inte längre att inte tänka på hur Harry tog sin hälsa.
Harry fick avsluta sitt liv på det sättet han ville, det vet jag.
Jag gick och köpte det godaste benet jag hittade och gav honom samtidigt som han fick en lugnande spruta. Harry hade aldrig problem med sprutor( oj va många han har fått. Det är väl därför kanske). Han tuggade på benet och viftade på svansen när vi satt på golvet bredvid honom. Undrar om han visste vad som skulle ske? Kanske gjorde han det och tänkte att nu kan det vara över för nu är livet som bäst? Harrys plågor vet vi ju inte hur stora de var. Men nu är dom borta. Nu får Harry äntligen den frid han ville ha. Vi gråter floder och tänker bara att livet är jävligt orättvist, för det är ju det. Och hur kommer det sig? Inte vet ja men det spelar ingen roll för livet är så här grymt och kärleksfullt. 

Harry gav oss 7 fantastiska år med minnen som jag vill behålla för resten av mitt liv. Så mycket skratt och värme. 
Varje natt på landet när han sov tätt intill mig i sängen. Och gav i från sig ett ljud som bara lät som en total nöjdhet. -Jag är lugn nu pappa och somnar snart.

Harry älskade alla lika mycket tror jag. För ibland så ville han hellre vara med andra än med oss. Han kände nog att den här människan behöver mig mer än husse och matte just nu.

Våra grannar ringde på dörren ofta och frågade om dem fick ta Harry en stund. Bara för lite kärlek och omtanke och värme.

Harry älskade all mat lite för mycket utom sallad. Den spottade han ut blixtsnabbt. Till och med om du rullade in en bit leverpastej inuti. Pastejen svalde han förstås. Tyvärr var hans vikt en bov i hans kropp. 

Undrar hur bra husse/matte vi var? 
Vill tro att vi var dom bästa. Jo vi var nog det. 

Tack Harry för att vi fick vara med i ditt liv så många år. Du gav oss så mycket kärlek. Vi älskar dig gränslöst och saknar dig för evigt. 
















måndag 13 juni 2022

Tankar om Sverige

Min sambo’s bror tar hit en filippinsk tjej som har barn. Sen drar hon och nu får han 20k av staten för att ta hand om hennes barn. Och han är sosse och mot rika människor. Sverige är underbart. Nu har han hittat en svensk tjej och ska gifta sig för typ 3:e gången. Hur kan Sverige vara ett sådant framgångsrikt land? Tack alla småföretagare och IKEA. 

Saker jag tänker på just nu!

söndag 12 juni 2022

Ny goding

En stark 4:a för denna jättegoda veteöl!



Sopranos

Det är nu mer än 23 år sedan. Men den är bäst i alla fall. Alltså den bästa någonsin. Möjligtvis är The Wire nära men når inte riktigt ända fram. Detta är magi. 




lördag 11 juni 2022

tisdag 7 juni 2022

Tankar som jag har

Misstänker att mina inlägg läses av familjemedlemmar. Vilket är ok eller helt enkelt bra. Jo det är bra. Den familjen jag kommer ifrån är inte så bra på att prata känslor eller annat heller för den delen. Vi är helt enkelt väldigt olika som personer och har svårt att inte den andra sidan lyssnar/förstår vad som menas. Det är bara en person som inte föredrar ensamhet istället för många sociala kontakter. 

Jag har aldrig nämnt mina familjemedlemmar med namn och kommer aldrig att göra det av hänsyn till dem. Men eftersom vi aldrig pratat med varandra så är detta forum min enda kanal för att få ut det jag känner och tycker. Ni får gärna skriva skit om mig någon annanstans. Skriv gärna vilken skit jag är eller hur dum i huvudet jag är. Det är bättre att ha en känsla än ingen alls. Så jag väljer att Tycka och tänka för det ger så mycket mer än att "ligga bra till" hos vissa. Jag tar konsekvensen av mitt handlande alla dar i veckan för jag skulle inte vilja vara utan den här ventilen. Min dotter har redan blivit "drabbad" i en annan kanal som jag hade anonymt för att kunna tycka det jag gör. Så om du inte vill veta vad jag tycker, kolla då inte in den här sidan för jag kommer inte att sluta. Inte ens efter min ev. bortgång. Vad nu det betyder?

Så tyvärr kommer jag att fortsätta skriva här och jag tycker du ska antingen hålla dig borta eller ta upp detta med mig om du inte klarar av att läsa vad jag skriver. Ha en fin dag

måndag 6 juni 2022

Emma


 













Hon är expert överallt! Och när jag försöker få svar som är obekväma så blockas det


söndag 5 juni 2022

Kaffe vs. Te


 

Tankar en söndag 09:36

Snart 6 månader och jag saknar det inte!

Herregud vad Sverige är polariserat 2022. För eller emot rubbet. Ingen lyssnar och alla skriker. Undrar hur vårt land ser ut 2050 typ. Har skrivit det så många gånger men jag slutar inte tänka på det. Klarar inte av att tycka synd om människor som inte är oskyldiga. Utan på ett eller annat sätt bidrar till allt hemskt som händer.

Har ett jättebra exempel på en människa som inte förstår problemet. Skaffar en massa barn och oroar sig för framtiden men tycker samtidigt att vi är på rätt väg och tänker bara på den ondska som SD kommer med. Talar om att ta hand om dom äldre men tycker inte det är viktigt med krav på svenskspråkig personal. Bor själv i Bromma och lever i en trygg miljö utan att behöva oroa sig för personrån, våldtäkter och annat. Vägrar att skilja på olika grupper utan det är bara män som är problemet. Vill definitivt inte ha invandrare på den egna gatan. Varför ska vi förstå flyktingar men inte rädda svenskar? 

På väg till Ludvika för att hämta min mc. Ska bli kul att köra lite idag när det är en sommardag. Ja det är en väldigt fin dag. 

Harry äter Alvedon nu i väntan på nya läkemedel. Han får en vecka till i livet i alla fall. Vi väntar bara på att det ska ta slut. Vi orkar inte mer. Vår älskade Harry. Jag avgudar honom. Han är navet i vår familj och mitt liv. Det blir ett helt annat liv utan Harry.

Min chef har sagt upp sig och nu väntar ett nytt arbetsliv. Ska bli intressant att se vad som händer. 

fredag 3 juni 2022

Trött

Jag är trött idag. Mycket på jobbet och en hund som mår jättedåligt sen en sambo med bruten arm. Rankingpoängen får ni reda ut själva. Jag är i alla fall väldigt trött. Har börjat somna framför teven och det har jag nästan aldrig gjort. 
Jag är också trött på tystnaden från DIG. 
Du vet att jag menar dig!
Vi kommer ju prata på nästa begravning och bouppteckningen det vet du ju.
Vad ska du säga då?

Den här våren började ju så bra. Tills maj kom. Då kom allt skit på en gång. Och det är ju inte slut. För snart så måste vi ju låta Harry somna in. Det är nog väldigt snart. Min sambo tycker vi ska göra det i helgen redan. Jag måste ju samla kraft först.

Orkade med en öl idag.
Sen somna jag till The Staircase. Såg till slut ett avsnitt.
Gonatt 

Fina Islam

 Låt mig göra fullständigt glasklart att jag HATAR all religion!



Serietips

 Severance - En helsnurrig idé som jag inte vill berätta för mycket om. För det förstör lite av nöjet. Jag både gillar och inte gillar den här serien. Jag har svårt för evighets-serier. Typ Lost (slutade titta efter 3 avsnitt) eller 24 (såg en säsong). Jag önskade verkligen att första säsongen skulle vara den enda. För då skulle jag ge den ett bättre betyg. Nu får den ok ändå för jag gillar framför allt alla skådisar och miljöerna serien utspelas i. Den är också spännande. Så jag rekommenderar den. Ger den en stark 3:a i betyg.

1883 - börjar väldigt bra och känns realistisk i många scener. Är lite annorlunda också. Men efter några avsnitt så börjar manusproblemen. Jag sitter och blir besviken och arg på sådana enkla missar i manuset så jag kan inte se klart serien. Om ni inte tycker logiska saker spelar någon roll så kan ni se den. Min sambo brydde sig inte om alla missar och hon tyckte den var godkänd. Jag såg inte klart den så jag måste ge den en 1:a i betyg. 

Gaslit - Julia Roberts och framför allt Sean Penn är fantastiska. Sean känner man knappt igen. Han är enormt bra. Jag älskar ju amerikanska -70 tals serier när dom får med kläder och miljö. Den här serien är väldigt rolig och intressant. Den här serien ska du se. En klar 4:a i betyg

onsdag 1 juni 2022

Swedengate

 Följer ni sociala medier så kanske ni har uppmärksammat Swedengate. Det diskuteras det sjuka i att barn fick vänta på rummen medans familjen åt middag. Alltså kompisar som inte blev bjudna på mat när man hälsade på hos kompisar. Detta är en sådan sjuk diskussion att jag storknar. Vad är Sverige för land när detta får utrymme? Har inte vi tillräckligt med saker att prata om? Har inte vi viktigare saker att ta en debatt om? Har vi inga problem alls? Herregud vad jag blir arg och förbannad över dessa icke diskussioner. Vi behöver ett inbördeskrig nu! Ge oss ett blodigt krig. Vi behöver det.