lördag 31 december 2022

30 december 2022

I morgon är det nyårsafton.
Sista dagen på 2022.
Mår hyfsat bra för stormen är tillfälligt över.
Men den kommer tillbaka det vet vi.
En tillfällig paus i Mexico i 14 dagar blir det.

Nej det är skönt att du inte finns i mitt liv just nu.

Saknar pappa och Harry väldigt mycket men jag kan inte göra något åt det förutom att hoppas att vi syns igen.
Kanske får jag se mormor igen.
Mormor Stina Dahlgren från Vällingby och Husby.
Nej jag har inte glömt dig.
Jag gillade dig väldigt mycket. Från biobesök som liten till middagarna med sprit och cigg. Mormor visste att jag rökte men min mamma ville inte veta om det. 
Mormor rökte Commerce. Enda ciggmärket jag hatade.
Jag rökte machomärket Gula Blend då.
Bögvarning på det märket.
Män rökte Marlboro eller Prince eller John Silver.
Vem rökte Glenn eller Bond?
Jobbade på Åhlens när Stanton kom ett tag. Fria cigg ett tag.
Lucky Strike finns knappt. Hobson! Menthol cigg! Som ett nikotinfyllt tuggummi, Satan va äckligt. 

Älskade ciggen efter frukost,lunch, middag och till kaffet.
Hatade första ciggen på dagen.
Ska börja igen. Nån gång.


tisdag 27 december 2022

Nytt år

Snart är året slut och dags att se fram mot ett nytt år.
Vad händer 2023? 
Händer det något speciellt eller blir det ännu ett ”efter pandemin” år igen?
2022 var ju verkligen inget år att längta tillbaka till.
Jag tror och hoppas att 2023 blir ett år med en förändring modell större i mitt liv.
Jag har sagt det så många år men nu känns livet som ett vägskäl där jag måste välja vilket håll det ska gå.
Mitt arbete kommer inte att vara annorlunda, det är jag ganska säker på men på fritiden finns det utrymme för förändringar både vad det gäller hälsa och mentalt.
Uppenbarligen så saknas något i alla fall. 
Min sambo och jag upplever en tomhet i livet efter att Harry drog sitt sista andetag. Det var ju något som gav oss så mycket. Jag vet ännu inte hur det mentala utrymmet ska fyllas igen? Jag kan ju inte bara träna hela tiden.
Tror också att jag måste göra en ny operation i min hand eller till och med båda händerna. Har ont dagligen nu.

Det känns också som att 2023 kommer bli ett år med något extra tragiskt och jobbigt med sig.
Men ibland så känns man bara så bortskämd så man ska väl vara nöjd med det man har. Och lära sig uppskatta det.

Hur blir man nöjd?

söndag 25 december 2022

Korta dagar

17:00 kolsvart ute!
Drog milen på löpbandet idag.
Det var det enda vettiga jag gjorde.
Sen kollade jag in en miniserie som heter ”The English”.
-11 grader ute just nu.
Ska bli varmare inatt för att sedan bli kallare igen.
Det blir väl glashalt då.
Dottern kommer till Hagge i morgon.
Det blir kul för då händer det lite i alla fall.
Lite tråkigt just nu.
Men bortskämd som jag är så ska jag inte klaga. 
Det blir lite löjligt då. 
Finns folk och djur som har det värre.

Klyftan

När en del kvinnor lägger ut text eller bilder så är det viktigt med klyftan. Varför är det så? Hur ska jag kunna ta er seriöst när det är så varje gång? Sen klagas det på att det kommer en snoppbild med posten. Jag förstår verkligen inte vad som försöker uppnås. Mest antalet följare vinner antagligen. För när jag kommenterar så tycker man det är viktigast att tala om för mig hur få följare jag har. Jag skiter allvarligt talat hur många följare jag har. Men jag gör som jag brukar göra nä är jag ruttnar på folk. Jag avföljer dom eller ignorerar dom. För min egen husfrids skull. God fortsättning förresten.

onsdag 21 december 2022

Mitt jobb

 Karolinska Institutet arbetar jag på. Där gör man så här!



Integration/Invandring

Försök nu på ett öppet sätt tänka om den här bilden bidrar till ett bättre samhälle eller inte. Jag vill gärna tro att avsikten är god men är den kontraproduktiv? Saknas det inte ganska många konstellationer på bilden? Skapar den inte misstänksamhet och hyckleri? För mig är viljan god men resultatet katastrof. Så här skapas mer rasism än den tar bort.



tisdag 20 december 2022

20 December

20 December idag. Vad är det för dag då? Några dagar före jul. Har nyligen haft en släktmiddag med en del släktingar man tycker om. Det var bra att dom man inte tycker om höll sig borta. Den omtyckta delen av släkten blir ju inte fler med åren. Så skönt att slippa en del som bara suger energi och inte bidrar med något. Men som jag sagt så många gånger förr, man väljer inte sina släktingar. Dom kommer i en ryggsäck som man kan välja att bära eller att bara lägga ifrån sig. Orkar inte vara vare sig besviken eller arg. Utan min medicin är total ignorans och tystnad. Känns skönt. 

Plockar bort "vänner" på Facebook ganska ofta numera. Varför ha en "vän" som man inte vare sig vill eller kan träffa? Sen en del har ju inget att bidra med på något sätt så då får det vara.

Sen blir du ju en slags terapi att prata av sig med likasinnade som också får stå ut med släktingar. Tycker det är lite sorgligt att vissa inte slutar försöka hålla kontakt med folk som uppenbarligen inte vill det. Det får jag höra då och då. Det är ju inte något bra. 

Men idag den 20 December så skiter jag i det. Och tänker att om man bäddar sin säng så är den i sådant skick som man vill ha den. Alltså den 20 December.

Det ska bli skönt att åka till Dalarna över jul och bara njuta av tillvaron. 


lördag 17 december 2022

Mitt liv

Kom ihåg det som igår.
Den magiska känslan som jag och Stefan Magnusson hade när vi fick gå själva och se detta mästerverk. Kom ihåg känslan både före och efter som helt underbar. 



fredag 16 december 2022

Lugn dag

Det blev en lugn julfest med några öl och mycket mat.
En del tyckte det va bra andra mindre bra.
Det beror väl på förväntningar och annat.
Jag hade oerhört låga sådana.
Mätt och belåten tog jag mig hem den kalla decemberkvällen 




torsdag 15 december 2022

Arbetsplats

Maktmissbruk är inte snyggt, vare sig det är polischefer eller dina och mina chefer. Hur långt ner på skalan kan man kalla saker för maktmissbruk? Min högsta chef skryter om att dom ska göra vissa saker för sin personal men när det kommer till kritan så ska allt det smutsiga göras av oss längst ner medans ledningsgruppen ska sola sig i glansen av att det är dom som gör saker. Delegera gärna allt men tro inte att vi ska tycka om det, men vi gör det. Bara inte ni solar er i glansen. Jag har bra kontakt med min högsta chef men det knakar i vissa fogar här och där. Det känns som om det kan braka loss någon gång i framtiden. Och det kan bli grovt. Men det vet jag inte. Mitt jobb är annars ganska trivsamt just nu och mitt eget styrande över min arbetssituation är bra så jag ska väl inte klaga. Men vi får väl se som sagt.

Ont i händerna nu och ska på röntgen strax för att sed om det blir en ny operation. Den här gången tror jag det blir vänsterhanden. Sex veckors sjukskrivning tror jag det blir. Sen får jag inte köra mc på 4 månader. Det blir ju det absolut värsta av det.

Och nu så blir det julfest på en statlig arbetsplats med allt vad det innebär...


onsdag 14 december 2022

tisdag 13 december 2022

KRY Vårdcentral

Är på vårdcentralen för lite koll av mina artros händer.
I väntrummet sitter några förtvivlade patienter som inte får hjälp. Det är då tragiskt att uppleva. En kvinna gapar och skriker, hon får hjälp till slut. Det visar ju att om man är tyst så får man mindre hjälp än om man hörs och syns. Välfärdsstaten fungerar inte som vi vill att den ska göra. Har vi för höga krav eller? Det är många äldre som sitter i väntrummet. Är dom pensionärer så förstår jag inte brådskan att komma in? Men vad vet jag vad alla lider av. Själv har jag problem på lång sikt och inte på kort. Det gör ont men det har det gjort så länge. Tog också tillfället i akt och bad om andra problem som jag önskar lösning på. Min läkare var väldigt trevlig och jag fick verkligen den hjälp jag behöver få. Så just för mig så fungerar välfärden. 

fredag 9 december 2022

torsdag 8 december 2022

En julklapp

Björnarna i Pakistan måste också få en julklapp.
Eller om det går till administrationen inom organisationen.
Hoppas World Animal Protection sköter sig.




onsdag 7 december 2022

Tänder

Tandläkaren är en otacksam plats. 
Känns som p-böter. Man får liksom inget för pengarna.
Och jag har spenderat mycket tid här.
Samt lagt ner enorma summor pengar.
Undrar hur mycket? Fem Sex eller 7 siffror?
Vadå jag fick titta på en gran i väntrummet.


fredag 2 december 2022

torsdag 1 december 2022

Gott

Va på en rolig tillställning med vänner. Det åts god mat och dracks god dryck. Men tipset vann jag inte.





måndag 28 november 2022

En måndag i livet

Var ute på middag med ett par nya bekanta. Dem heter Elisabeth och Frank. Vi har träffat dem förr. Och vi har en gemensam sak. Vi har syskon som är gifta med varandra. Det var en 3 1/2 timmars lång behövlig middag där vi kunde prata av oss massor hur vi känner och vad vi tycker samt händelser som har hänt under denna tiden. Det är många år vi pratar om. Och en del surrealistiska händelser som behövde bearbetas. Jag fick också en större helhetsbild över hur läget är och kan nu gå vidare i mitt liv på ett bätte sätt. Så jag tackar Elisabeth och Frank för en trevlig,rolig och minst sagt intressant middag. Vet inte om alla tyckte samma samma sak men för mig var det så i alla fall.

Vi umgås med en annan typ dysfunktionell släkt/familj där vi vet mer om dessa individer än vad dom gör själva. Och det kan vara jobbigt för man vet ju inte vad man får säga och inte. Tänk att du har ett barn som berättar mer för kompisens föräldrar än vad du själv vet och hör? Hur skulle du då reagera? Det här är också människor som är livrädda för att göra bort sig och lever med en hög svansföring om hur man ska bete sig bland folk. Ibland är det jobbigt att vara en lyssnare. Tänk en dotter som gör saker som hon inte vågar/vill berätta för sina föräldrar men för andra. Jag skulle bli väldigt ledsen om det var min dotter. Jag tror att jag har lyckats på det sättet men veta till 100 % kan man ju inte.

Ont i händerna idag och väntar på ett videosamtal från en läkare. Detta blir inte kul. Min artros blir bara värre. Att ha en ständig värk är inte alltid så mysigt minst sagt.

fredag 25 november 2022

Twitter ångest

Jag är dum nog att försöka föra diskussioner med folk på twitter. Det är verkligen en av dom dummaste saker jag har gjort. Alltså att skaffa ett twitterkonto. Skulle aldrig tipsa någon att förgöra sin tid på det. Ska verkligen försöka nu att avveckla mina konton. Det här går ju inte.

Trevlig helg på er

tisdag 22 november 2022

Jag

Har skrivit det förr men jag skriver vad jag vill och det är det som är meningen med min blogg.
Jag ska få ur mig lite åsikter och tankar som jag bör på. 
Har nog aldrig gjort reklam eller sagt till folk att jag skriver en massa dåliga texter på en blogg.
Jag vet bara en person som läser här någorlunda frekvent.
Annars så bryr jag mig inte det minsta.
Så dom som letat hit har letat och listat ut saker tror jag.
Aldrig fått en kommentar muntligen av en nära vän eller släkting så då är i så fall allt som det ska. 
Men ibland blir jag lite misstänksam mot ett par släktingar som kanske läser i smyg.
Skiter i vilket. Är hyfsat noggrann med att inte hänga ut folk med namn i alla fall.
Så ja nu fortsätter jag att titta på Mexico-Polen i fotbolls VM

Promenad

Gick hem i slask vädret igår



Igår och idag





måndag 21 november 2022

Skräp

Slängde lite möbler på jobbet. 
Blev väl typ 3-4 ton som jag handlastade i containern.




fredag 18 november 2022

Släktträff

Ska ordna släktträff snart. Är inte särskilt sugen på det.Men tvånget och pressen är total. Det är en massa måsten som finns ibland oss. En del släktingar vill jag verkligen inte bjuda men så är det. Nu har i alla fall inbjudningarna gått iväg och jag kan väl hoppas på ett nej-tack från dom som jag inte vill ska komma. Har också lagt in en brasklapp i och med att jag har "glömt" att bjuda in några. Får se hur det slår. Men jag har tagit höjd för att dom ska dyka upp/tacka jag ändå. Men nej jag är ingen person som vill göra saker under tvång när det gäller att träffa folk.

Nej du är inte bjuden.

Vissa av mina släktingar är ändå väldigt trevliga eller till och med roliga. Det blir mycket städa och pyssla med innan för det är ett gäng oerhört kommenterande människor som kommer. Det kommer att gnällas från vissa håll i massor. Och jag måste förbereda skyddsmekanismer så det går bra. Jag kommer antagligen bara att le lite och vara tyst. Himla lite snyggt med ögonen också. 

Undrar hur det kommer sig att jag inte trivs med att ta hem släkten på middag? Kompisar tycker jag är jättekul. Men som sagt släkten väljer man ju inte. Detta blir spännande.....eller inte

måndag 14 november 2022

Mitt jobb

 Nu kommer det att braka loss på mitt jobb. Det kommer att bli ett inferno av saker som kommer att inträffa här. Jag överdriver oerhört mycket men lite kalabalik kommer det att bli. En före detta kollega kommer tillbaka från tjänstledighet och tror att hen ska få sin gamla tjänst. Där står en förankrad chef som säger nej så kommer det inte att bli. I mitten står jag som ett förväntat bollplank. Som ska vara på en viss sida och stå för saken som den andra företräder. Det blir onekligen intressant. Och jag vet vad jag vill. Min egen roll har nämligen satt sig och jag är hyfsat nöjd just nu. Styr mig egen situation tack vare att jag gör ett bra jobb och sköter mina kort. Detta blir kanske dramatiskt eller så rinner det bara ut i sanden. Det är ändå 4 människor/tjänster som det kan påverka. Så vi får väl se. Jag sätter mig ner i båten och öser när det behövs.

Ser ni Robinson förresten? Hoppas Bitten åker ur. Men sen saknar jag starka karaktärer. dom är borta allihop. Valentino var ju avskydd av mig med. Men det behövs folk man blir irriterade på. Lama tysta ja-sägare är ju bara tråkiga. Låt en som är mästare på att pakta vinna.

En kollega

Jag har en kollega som har det lite tungt i livet.
Hur mycket energi ska man lägga på människor som inte vill ha hjälp? Utan är hela tiden i en återvändsgränd. Där ständiga beslut blir fel och självkännedomen är oerhört frånvarande. Där jakten på syndabockar utanför det egna tänkandet bara fortsätter. Jag är ju så normal med mina sunda tanka att jag inte förstår mina egna fel och brister. Eller är det det hen gör? Hen pratar ofta om dom i alla fall. Organisationen har försökt hjälpa till men det går ju inte.

Tar en historia.
Det arbetas hemma två dar i veckan på en tjänst där jag anser att man gör mer nytta på jobbet. Men det är inte så viktigt men dock en detalj. Det fälls tårar då och då för den stressen som infinner sig då arbetsbördan tas som stor. Men det finns gott om tid för 1 timme fika på morgonen, 1 timmes lunch (plus minus 15-20 min), samt 1 timmes fika på eftermiddagen. Ofta sittande och klaga på arbetsbördan. MEN det tas också upp att med en högre lön så kan tempot ökas mycket, alltså mycket. Det sägs öppet. För inte ska företaget få mer ut av den usla lönen. Då ska jag inte kommentera vad pengar läggs på. 

Nu ska det sägas att jag tycker hen är trevlig med bra humor och lätt att umgås med utanför jobbet eller på raster.

Men jag har oerhört svårt för narcissistiskt beteende.

Dessutom påpekas det ofta att hen är snudd på oersättlig för organisationen och att alla är väldigt beroende av hen.Hen förstår inte vem som är där för vem. Det är så mycket jag inte förstår och jag undrar ibland hur mycket tålamod hens närmaste kollegor har.

Enda räddningen tror jag är att människan tar tag i sitt liv och byter jobb. Så orolig för en  människa som mår skit och ska vara på samma jobb i 20 år till. 
Det egna ansvaret måste bli större.

söndag 13 november 2022

lördag 12 november 2022

fredag 11 november 2022

Efter en öl

När jag har druckit lite så blir jag antingen sentimental eller så blir jag kär i något eller någon.
Ikväll saknar jag Harry otroligt mycket.

Att åldras är en process för mig och det är inte enkelt.
Jag är verkligen inte rädd för att dö.
Men lite småskraj att bli gammal är jag.
Min hjärna tänker unga saker men min kropp börjar bli gammal och det är inte kul alla gånger.
Bara en sån sak att böja sig ner och plocka upp en sak är inte samma sak längre.
Men min hjärna tror att jag är mellan 25-35 fortfarande.
Jag ser saker och hör saker till och med känner saker från en svunnen tid. 
Nej jag är inte snygg längre.
Jag är inte lika med på tåget längre.
Jag är inte lika roligt längre.
Nej jag är inte lika i mitten längre.

När blir man en äckelgubbe?
En sån som man såg med avsmak på när man var typ 18?
Är jag redan en sån?
Är en tanke lika äcklig som en handling?

Jag åldras och det är en process.
Låt mig ha den.
Det är min typ av värdighet.
Vad är din?
Att tycka en tjej är vacker är inte fel.
Men en kvinna är alltid att föredra framför en tjej oavsett.
Jag är nog en ful gubbe med ett leende tillhands.
Förlåt!

Fredagsöl



Fredag

Syltryggar som blir kränkta för allt blir allt fler. Vad har hänt med världen? Hur kan vi vilja gå den här vägen? Jag förstår verkligen ingenting. Men det är väl bara att följa med denna resan mot "en bättre värld"? Jag förstår att folk blir kränkta av rasism och andra viktiga saker. Men sluta upp att bli kränkt om någon säger till dig eller ditt barn om dåligt uppträdande. Eller andra korkade saker. Du är inte perfekt. Släpp det. Läser om detta överallt numera. 

Och alla dessa som inte vill ha ditt eller datt till maten. Barn som vägrar äta en viss mat utan vill curlas i evigheter. Barn går inte sönder av att man uppfostrar dem att bli bra medborgare. Barn är inte utsända av Gud och behöver inte behandlas så.

Nej jag saknar dig inte.

När ska vi införa konsekvenstänk? Tjänstemannaansvar? Värderingstänk? Lagkänsla?

Har vi verkligen yttrandefrihet i Sverige? Varför ska jag inte få bränna koranen? Varför ska du och jag bestämma vad som får sägas eller inte?

Jag gillar Sakine Madon så himla mycket. Något av en idol. Hon är en oerhört viktig samhällsdebattör och om du inte gillar henne så tror jag att du har problem med demokrati och yttrandefrihet.

Min arbetskollega klagar på oerhört hög arbetsbelastning och fikar i timmar.......härligt!

Tittar på en serie som heter "Oz". Det är om ett fängelse där frågor om inlåsning och dödsstraff kommer på tapeten. Sett 5 avsnitt. Inte så enkel serie som man bra plöjer. Återkommer om betyg.

Lite fredagshumor.



tisdag 8 november 2022

En dag av saknad

Ibland så kommer jag på mig själv att jag saknar Harry otroligt mycket och livet är lite tomt numera. 





torsdag 3 november 2022

Öl

En ny bekantskap som är väldigt speciell 





Café Facile

Var på Café Facile igår och åt Oxkind. Det var väldigt gott. Men fransk arrogant personal drar ner betyget tyvärr. Så det blev ingen dricks. För god service är en förutsättning för dricks. Drack en god italiensk öl till maten samt ett glas gott rödvin som jag inte kommer ihåg vad det heter. Ger restaurangen 3 av 5 i betyg. För jag tycker det är viktigt med god service på restaurang.

Var hos tandläkaren igår också. Det är ingen glädje för plånboken.

Livet är verkligen på väg in i ide nu. Björnen gör något smart.

tisdag 1 november 2022

En vän från förr

Jag såg dig.
Och jag känner lika mycket pinsamhet som förra gången.
Jag vet faktiskt inte varför jag reagerar som jag gör.
Vill verkligen säga Hej men det blir liksom inte så.
Det blir liksom så när jag känner att ett kapitel är avslutat.
Är liksom klar på något bisarrt sätt.
Tyvärr är det vad jag känner.
Kan inte förklara varför jag känner så.
Vi har liksom sagt det som skulle sägas.
Ämnena är slut. Och inget mer gemensamt finns.

Ett stort förlåt för mitt beteende är på sin plats.
Lägger mig platt och tar den förnedring som kommer.
Hej och Förlåt 

Middag

Åt lite god mat.
Min sambo gjorde denna delikatess 



måndag 31 oktober 2022

Twittertankar

Lillebror blir 50 idag. Grattis till honom. Firade honom tidigare i höstas på en fest.

Lugn helg med lite promenad på stan och lite shopping. Livet är inne i en höst med små ljusglimtar här och där. Min mc är på vinterförvaring så det känns skönt. Ska till tandläkaren och det ska bli kul. Tja som ni märker så är livet ganska händelselöst.

Skriver på Twitter numera istället för här. Några inlägg som jag gjort i debatten

Alltså va är det för panel av tomtar i Nyhetsmorgon? Malou snälla gå i pension. Synd att det inte finns andra morgonprogram. Jag vet att jag kan byta kanal. TV4 är 💩

Det räcker nu

! Hur många moderata kommunpolitiker gör som Norrtälje och Värmdö? Ni får fan sluta nu. Pinsam korruption. Ni ger ju vänstern föda varenda gång. Skärp er! #svpol

Tänk om dom iranska kvinnorna lyckas. Då skulle jag bli glad. #måndagstankar

Nyhetsvärdet på en orm på rymmen jämfört med våld, våldtäkter, rån, Ukraina, missförhållanden i vården m.m. visar bara hur dum i huvudet människan är. En orm är ingen stor nyhet. #skansen #svpol #media



lördag 29 oktober 2022

fredag 28 oktober 2022

Flygplats München

Tysk flygplatsmat.
Så gott och inte så dyrt.



Pucko

Din pinsamma människa!Du är på samma mässa som din bror och du tar inte ens kontakt med honom då? Du skickar ett sms med en text om att det är synd att du inte visste om att du är i samma lokal som honom. Du är bara pinsam. Håll dig borta. Jag vet att vi ska synas vid bouppteckningen. Hoppas vi inte syns före den.

Här är ett annat pucko!














Hans ansikte ska aldrig glömmas. Han ska få ett straff av samhället när han kommer ut. Tyvärr är det snart. Men dessa svin ska aldrig glömmas bort. Även om detta pucko är sju gånger värre så är det fortfarande ett pucko vi pratar om.

Trevlig helg

lördag 22 oktober 2022

München 1

En långhelg i München blev det.
Lite för fin stad för min smak.
Men kul hade vi.










måndag 17 oktober 2022

Vem är en hjälte?

https://twitter.com/dodo/status/1581631046608715776?s=46&t=acAX36XuW1RbFz9MIUsTxw

Sexköp

Att säga att sexköp i sig är mäns våld mot kvinnor är att säga till sexsäljare att våld ingår i våra tjänster. Det gör det självklart inte! Våld är inget vi kan tolerera. Man får inte göra vad man vill med en sexsäljare bara för att man betalat för en tjänst.- skrivet av en sexarbetande kvinna

Intressant skrivet och en tanke krävs

söndag 16 oktober 2022

Hata dif

Idag vann AIK mot dif igen.
Som dom alltid gör.
Och jag är lika negativ varje gång.
Varför kan man inte vara njuta.
Och du ditt skadeglada djurgårdsäckel ska bara vara tyst.
Men tyvärr är min kärlek och mitt hat något du 
aldrig kommer att förstå. För du bygger din lycka på skadeglädje och det är aldrig samma genuina och äkta känsla som kärlek och hat är. För du liksom ditt lag är plast utan lukt medans jag är äkta gräs med allt som kommer med det.

2-1 blev det.
AIK vann.

Halvars måne

Glömt bort denna bild sen i somras