söndag 31 december 2023

Gott slut

Årets sista dag. Fortfarande förkyld efter 3 veckor. Ingen träning alls på dryga 2 veckor. Tråkigt som attan. 

Snödjupet i Hagge slår nog rekord skulle jag tro. Aldrig sett så mycket snö vid ett tillfälle. Mysigt men det gör livet lite begränsat på landet. Mycket inne och titta på tv. Åker nog hem tidigare än planerat.

Hur var 2023? Bytte jobb var ju det största. Annars ett ganska vanligt år där man kommer ihåg resorna mest.

Mexico, England,Skåne och Tyskland blev det. Mexico bäst, England roligast, Skåne galnast och Tyskland trevligast. Resor kryddar livet. 

Vad blir det för resor 2024? Kan bli Tyskland, Österrike, Baskien och Zanzibar. Får se om allt detta är möjligt. Troligen blir en av dessa inte av. Men man kanske dör i morgon så varför inte gasa på?

Blir ju 60 i 2024. Vad betyder det? Inget antagligen men symboliskt blir det ju att man blir gubbe på riktigt och patetisk om man försöker vara ung på alla sätt. Undrar när man får höra gubbjävel på riktigt? 

Gott slut och gott nytt år!

En bild från 2023 får avsluta.



torsdag 21 december 2023

Grattis i efterskott

Grattis i efterskott. Låtsas att jag kom på det nu. Minnena blir mindre och mindre ju längre tiden går. Saknaden blir mindre och mindre. Jag saknar Pappa, Nebo och Harry. Inga andra faktiskt. Människor (och djur, även om det aldrig skulle hända) som inte ger mig det minsta lilla positiv energi kan jag inte umgås med eller ens tänka på. Det går liksom inte att ha folk runtomkring sig som dränerar en hela tiden. Har gamla vänner som jag helt enkelt inte orkar med. Och du ger mig ju ingenting. Varken positiv eller negativ energi. Och krusa gör jag för människor emellanåt. För ni ger mig något som jag behöver. När du kommer med din sanna kärlek. Skadeglädjen ja då vill jag inte mer. Det blir varken grattis eller God Jul. Det blir vara tystnad och ignorans. Lev väl!

lördag 16 december 2023

Skampåle

Min spontanitet har skapat problem för mig emellanåt.
Ibland har jag skapat och sagt saker som jag får leva med.
Jag är en människa med massor av fel och brister.
Det kan vara en diskussion som spårar ur där man helt plötsligt framstår som fullblods rasist till exempel.
Att förklara hur det gick till är ju nästan omöjligt och jag ska absolut inte försöka ge mig på det.
Men jag har sårat en annan person och inga ursäkter i världen kan få mig att känna mig nöjd med vad har gjort.
Tyvärr ser min tillvaro ut så dessa dagar efter händelsen.
Jag skäms något oerhört.
Mina ursäkter och pudlar va många.
Tror till och med att människan tar emot dom.
Men det spelar absolut ingen roll för att jag ska få ro krävs mycket mer än så. Massor med tid till att börja med.
Jag måste sen ta till mig att mina ursäkter och förhoppningar om förlåtelse har gått hela vägen fram.

Sen kommer ju självklart den underliggande frågan fram.
Är även jag en rasist?
Jag hävdar ju alltid att jag inte är det.
Utan påstår att man ska göra skillnad på sak och person.
Men funkar det då?
Rasism och grupptänk är ju fel.
Det vet väl alla?

Förlåt Thuy!

fredag 15 december 2023

Varje Fredag

Ska på Fredrik Andersson på Cirkus ikväll. Det ska bli kul hoppas och tror jag. Så inget På Spåret alltså. Det gör absolut ingenting. Tycker det programmet har spelat ut sig själv lite. Och dessutom årets tävlande är väl tråkigaste på många år? 

Tänkte ordna en ny orientering inom kort. Hoppas folk vill vara med den här gången också. Den här gången blir allt på samma ställe. Har lite idéer.

Börjar bli helt frisk nu efter att ha varit småsjuk i flera veckor.

Jobbet flyter på bra men vill ha mer arbetsuppgifter bara. Tycker jag kan göra mer. Vill göra mer.

Har inte riktig koll men nog är det 3-4 år nu va? Men det är nog lika bra. Man ska inte låta folk som skapar negativ energi vara delaktiga i ditt liv. Så är det bara.

Ganska omotiverad till det mesta just nu. Vill skriva mer här men det kommer liksom inget. Skriver typ samma sak varje fredag numera. Tråkigt värre.

tisdag 12 december 2023

Mätt på en vän

När man är lite "trött" på att umgås med vissa så tar man lite vita lögner som hjälp. Jag umgås hyfsat ofta med en familj som påstår/visar tecken/vill vara speciella med någon form av bokstavskombination. Det ska vara speciellt i alla sammanhang. Det är liksom inte en total social kompentens över hela linjen. Man använder sin egna diagnos som ett försvar och även som en ursäkt när man pratar och träffas. Ska försöka förklara lite närmare.

Person A (är en dotter) spelar hela tiden på sin s.k. diagnos som gör henne mer och mer narcissistisk på sitt egna lilla vis. Det är att alla tävlingar måste vinnas, att alla diskussioner måste vinnas, att all moral och etik ska stå över alla till varje pris. Människor får inte fela om det inte är på hennes villkor. Allt ska forskas och bevisas så att man vinner till slut i alla former. När man råkar "skryta" lite över en kort framgång i ett ämne som man inte mästrar i annars så ska det "skrytet" dödas på en gång. Och personen i fråga har väldigt svårt att säga/tycka/tänka att någon annan kan visa, lära eller utbilda henne i något. Det blir bara väldigt jobbigt att umgås i långa omgångar med henne. Det går inte för mig som vill att alla får utrymme. 

Person B (pappa) är en väldigt snäll person som gärna hjälper till men får/kan/vill absolut inte visa svaghet eller att ha fel i någon form av diskussion. Ändrar han uppfattning så har han aldrig haft den gamla. Tycker han en sak skarpt och överbevisas så blir det knäpptyst eller så har han aldrig haft den uppfattningen eller sagt det. 

Jag gillar dessa människor i en normal dos väldigt mycket. För det blir mycket skratt och roliga saker som händer med dom. Men det får inte bli för mycket av det goda. 

Min dotter kom en dag till mig och sa att hon fixade för en gångs skull 10 poäng frågan i På Spåret. Hon sa till mig då att hon skulle berätta på Person A om det. Tyvärr var jag tvungen att döda den tanken på en gång. För jag VET att hon skulle få höra hur m ånga gånger Person A har haft  10 poäng. Det är på den nivån vi ligger. Vi kan liksom inte berätta saker. Sen är varken A eller B intresserade av andras historier, för framför allt person B frågar aldrig mig hur jag mår eller hur mitt liv är. 

Vissa människor är helt enkelt väldigt snälla, omtänksamma och vänliga men den sociala kompetensen lyser med sin frånvaro totalt. Så därför är jag just nu väldigt mätt på dom





tisdag 5 december 2023

Leif Östling

En man som heter Leif Östling sa en gång en klassisk kommentar.

 - Va fan får jag för pengarna?

Tror framför allt han menar sina skattepengar. Jag har jobbat statligt i dryga 11 år nu och ställer exakt samma fråga som han gjorde. Och värre blir det. Gick från Karolinska Institutet till polisen och trodde det skulle vara annorlunda. Och det var det. Till det värre. Herregud vad mycket skattepengar som slängs i brunnen inom polisen. Allt från väldigt överbetalda poliser till den utrustning och fordon som det inte tas något som helst ansvar för. Mina (och dina) skattepengar bara försvinner ner i ett tomt svart hål. Och dom har mage och sitta och tycka/tänka om andra ställen i samhället som kostar skattepengar. Tror nog ändå inte jag är avundsjuk för dom är inte så lyckliga som man kan tro. Jag är nog lyckligare. Men skatt? Fråga aldrig vad du får för dina skattepengar. För du vill inte veta det.

söndag 3 december 2023

Ens hälsa

Hur mycket ansvar ska du ha över din egen hälsa?
Vad gör du för att må bra?
Jag har hostat i 14 dagar nu och det går inte över.
Men jag jobbar och kämpar ändå.
Surast är att man inte får träna.
För jag får verkligen abstinens av att inte få träna.
Min sambo är också sjuk.
Men jag blir lite irriterad på henne för att hon fortsätter att röka även om hon är sjuk.
Jag har en gång i tiden varit rökare.
Men när jag var sjuk så var det första jag gjorde va att inte röka, dels smakade det skit men också att det tog längre tid att bli frisk. Min sambo har också diabetes. Och det här mig lite irriterad att hon inte tänker mer på din sjukdom och när hon blir förkyld så blir det så mycket värre för henne än för mig. Så jag undrar hur mycket eget ansvar man har över sin egen sjukdom.
Men nu hoppas jag att vi båda blir friska snart.

fredag 1 december 2023

Julbord












Var på julbord på Enskede Matbod. Helt ok men prisvärt är det inte att äta julmat.


torsdag 30 november 2023

måndag 27 november 2023

Sitt ner i båten

November börjar gå mot sitt slut. Vädret har ju varit så himla dåligt. Jag har också varit lite dålig. Kan ha varit Covid (har inte testat mig). Annars är ju allt som vanligt. Jobbet börjar bli en grå vardag. Är väldigt besviken på att jag var tvungen att sluta på det gamla jobbet. Jag längtar inte tillbaka dit men det finns saker som är viktiga för mig som inte har blivit en fullträff som jag trodde det skulle bli. Men jag får hoppas att saker ordnar till sig. Återigen hamnar jag på en plats med för lite att göra. Och jag blir en usel arbetare när det är för lite att göra. Jag går ner mig och blir bara trött och lat. Just nu är vi 4 stycken här och det är åtminstone 1 1/2 för mycket. Jag längtar och hoppas att vi blir färre med tiden här. För annars kommer det att bli skittråkigt här. Dessutom så är jag den enda på min arbetsplats som inte är utbildad  ..... så det gör att jag inte hänger med i alla historier och minnen som alla har, (Vet inte vad som är sant och inte) och det gör alla raster lite tråkiga. Jag har liksom inte mycket att säga när dom börjar prata. Så jag vet inte om jag har sprungit på en nit eller inte. Det började ju så bra. Min stora förhoppning är att det blir förändringar när en går pension. Det kan vara den stora räddningen. I så fall får jag vänta tills 1 April.

Det är flera i mitt liv som jag inte hör av eller hör av mig till för jag orkar inte med negativ energi. Det är liksom inte värt. Dem ger mig ingenting. Så livet är ganska tråkigt just nu. Vad är kul eller givande då? Jag kommer nog inte på något just nu. Det är faktiskt så. Tränar mycket och när jag gör det så mår jag bra. 

Sitt ner i båten..................

fredag 17 november 2023

En känsla

På spåret. 23,6 grader inne när den öppna spisen får bestämma och -2 ute. En lakrits likör och en kall IPA. November mörkret faller inpå knuten. Det är helt enkelt fredag kväll. 

tisdag 14 november 2023

Mitt arbete

Är på introduktion för nyanställda.
Ungefär 100 personer i lokalen.
Tror att det är runt 10 män. Max!
Väldigt många unga människor.
Det här yrket föryngras massor just nu.
Undrar om det är bra eller dåligt att mitt yrke håller på att tas över av selfie älskande narcissism?
Är detta framtiden för ett yrke som är så oerhört viktigt för samhälle, trygghet och demokratin?
Hur ser vårt land ut om 15-20 år?
Antagligen så går det ok för Sverige för så här har det alltid varit. Visst är det så?
Men när man blir lite äldre så tänker man på det som varit.
Kanske blir man skrämd över det som komma skall?
En sak som jag undrar är hur man kan tänka på eller vilja skaffa barn som den här världen ser ut?

Men livet går vidare…
Även inom polisen.

Dag1 av introduktionen.
En jättestor gäspning för oss som inte orkar med floskler i mängder. Orkar inte höra mer om värdegrunden som alla ska slänga sig med nu. Polisen är så livrädd över att inte vara 101% PK tycker jag. Jag vilade ögonen i stort sett hela förmiddagen. Längtar till något som gör mig engagerad.

söndag 12 november 2023

AIK

Slut på årets bedrövliga säsong för mitt lag. 
Det här året kommer man vilja glömma men komma ihåg.
Vare sig jag vill eller inte.
11 blev placeringen.
Det blev inga bortaresor heller.
Nästa år då jävlar.

Fars dag idag.
Fick en GT av min dotter. God var den.
Vad fick du?

Tack för i år!

fredag 10 november 2023

Mer att bearbeta

Jaha då är det fredag igen och den här fredagen är lite extra behövlig för jag är krasslig som attan.
Varit småsjuk hela veckan.
Har r tre agor in förra helgens snack med lillebror och brorson. Det gav mycket för mig. Fick höra saker som var jätteintressanta och gav mig mer vatten på min kvarn över hur uselt en människa kan bete sig. Hur kan man ignorera och strunta i sina egna barn? Hur kan man bli likadan eller ännu värre än den människa man själv har kritiserat större delen av sitt eget liv? Hur kan man låta livet passera förbi för att en fullblods psykopat styr ens liv? Hur kan man vara så ryggradslös mot sina egna barn och sin egen familj?

Jag fattar ingenting och vill inte längre förstå eller veta mer.
Detta är oåterkalleligt för all framtid.
Har länge letat svar och förklaringar och nu när jag fått det så känner jag mig ändå tillfredsställd.

Ny släktträff 3:e december.

Lillebror var ovanligt lugn. Mognat?

AIK klarar sig kvar. Skönt.

Bra på jobbet men lite för lugnt för mig.

0 soltimmar i November gör något med mig.

söndag 29 oktober 2023

Två öron och en mun

Var på restaurang igår med några vänner.
Satt typ knäpptyst hela middagen för att jag inte fick en syl i vädret sagt. Ingen frågade mig någonting. 
Frågade dem om det mesta men fick inget tillbaka.
Min bästa vän har nog aldrig frågat mig hur jag mår. 
Min lillebror har nog heller aldrig frågat mig det. 
Men min lillebror jagar ”likes” på alla sociala medier,
 och jag orkar inte trycka på knappen 10 gånger om dagen. 
Han lägger ut en selfie minst en gång om dagen 
Varför lyssnar så få människor och så många bara pratar? 
På jobbet är det 3 gubbar som älskar sina egna röster och 
gamla lumparminnen eller polisminnen.
Jag blir bara trött och tyst då.
Orkar inte umgås med folk på dom premisserna.
Greger - du är en av få som lyssnar. Tack
Anette och Michelle lyssnar bra också.
Tina är ganska bra men lite tankspridd ibland.
Niklas då och då.

The Equalizer 3 - trött våldsfilm

Sommartiden gav en timme extra på morgonen.
Det var skönt.

Sambon är i Rom och jag saknar henne faktiskt.
Tycker inte det är lika skönt att vara själv längre.
Någon dag här och där räcker.

Köpte lite fina ljus igår.




fredag 27 oktober 2023

Fredag

Fredag ännu en gång.
Lite av nyhetens behag kändes för första gången över idag.
Undrar om det är tillfälligt eller kommer det mer?
Vill verkligen inte det men så kan det vara.
Jag får helt enkelt sitta ner i båten och ta det lite lugnt.

Sambo och dotter åker till Rom i morgon.
Undrar vad jag ska göra som gräsänkling?

AIK mot Halmstad på söndag. Hoppas det blir klart då.
Dags att förnya mitt årskort.
Köpte det första 1998!

På släktfronten intet nytt.
Tänkte på mormor häromdagen.
Jag gillade henne väldigt mycket.
Var hos henne en dag i veckan och åt.
Hon bjöd alltid på en svin äcklig appertiff före maten.
När hon tittade bort så drog jag den i slasken.
Jag tjuvrökte ju då och frågade alltid henne efter cigarretter.
Hon sa bara att det här håller vi mellan oss.
Min mamma fick aldrig veta något.
Mormor var min favorit släkting.
Hon bodde i slutet av sitt liv i Husby.
Med en stor Sverige flagga på balkongen.
Alla i området gillade mormor.


tisdag 24 oktober 2023

Nu

Mitt liv är gör roligt och intressant för att blogga just nu.
Jag har verkligen hamnat rätt i yrkeslivet.
Lite av en skyddad verkstad för jag går ta del av den grymma verkligheten bakom en ordentlig skyddsmur.
Det tråkiga är att jag inte kan dela med mig av mitt arbete.
Men jag har arbetat två månader för nu och ingen dag har varit den andra lik. Alltså ingen.

Min mc är i ide nu och sover på en verkstad. Jätteskönt

AIK kanske klarar sig kvar nu.

Orkar inte med negativa människor med noll vilja att göra något åt din situation. Gör något för tusan.

Vad det gäller släkten så händer inte mycket. Men det finns några släktingar som jag verkligen trivs att umgås med.
Inte dom som förväntas men det spelar ingen roll.

Hösten är här. På riktigt 







måndag 16 oktober 2023

Banksy

Va på Banksy utställningen igår. Rätt cool.
Och varje bild skapar en tanke. 
Rekommenderas.
 






fredag 13 oktober 2023

En vecka

En dag som denna rullar liksom livet bara på.
Det händer inte jättemycket men det är lite synd eftersom jag bara lever en gång och bör utnyttja alla dagar i livet.
Men jag känner att det har skapats en massa minnen och det är väl det enda som betyder något?
Ansvaret över ditt eget liv vilar på dig själv.
Vad vill du?
Vad har du gjort?
Är du nöjd?
Jag är ganska nöjd eller faktiskt helt nöjd med det jag har fått se och uppleva. Såklart jag har velat resa mer. Men annars så är jag lyckligt lottad. Det finns många i alla delar av samhället som skulle vilja ha mitt liv och det är ett bra betyg.

Vad har hänt sen sist?
AIK vann mot Mjällby och det blev en minnesvärd dag med väldigt goda vänner. Vi tävlade att åka kommunalt mellan Solna station och Zum Franciskaner i Gamla Stan. Det blev en minnesvärd diskussion. Sen va jag på en indisk restaurang som heter Shanti, väldigt god mat men liten portion. Träffade där ett par goda vänner från förr. Alltid trevligt med dem för där pratas det utan censur. 
Mitt nya jobb är än så länge fantastiskt och jag trivs så bra. Väldigt fritt och jag kan hålla mitt eget tempo på jobbet.
Träna när jag vill på eget gym, bara en sån sak.

Ikväll ska jag få höra skvaller från KI. Det ska bli synnerligen intressant och jag undrar om jag får höra lite sanningar.

Må gott 

fredag 6 oktober 2023

En fredag

Fredag 06:43
Sitter på tunnelbanan på väg till jobbet.
Passerar Solna strand( bytt namn för ryktets skull).
Känner mig långt ifrån utsövd men pigg ändå.
För jag är på väg till ett jobb jag trivs med.
Där mitt självförtroende växer varje dag för att dom ger mig sånt stort förtroende. Får beröm varje dag och det ger mig frid.

Va på biblioteket i går och låna en bok.
Första gången på säkert 20 år sedan jag var där.
Tror den senaste boken var Mamma Mu.
Igår så lånade jag Revolutionens första offer.
En bok som handlar om MeToo rörelsens framfart.
Uppmärksammade att det var 90 % kvinnor på biblioteket.
Var är alla män?
Jag förutspår att kvinnor kommer vara mycket mer pålästa och smarta än män i framtiden. Titta bara i skolan.

AIK mot Mjällby i morgon.
Ångest igen!

Ska ringa min gamla chef idag. Undrar vad han vill?

För kallt för mc nu. Vill ställa in den för säsongen nu.
Ska bli skönt.

lördag 30 september 2023

Nostalgi minne




Kommer ihåg kvällen ganska väl.
Det hade varit skriverier i alla tidningar om hur hemskt det var och att den skulle visas ocensurerad. Helt oklippt. Jag kollade upp varje dag när biljetterna skulle släppas och när jag fick tag i en biljett så blev jag överlycklig. Hittade aldrig någon som ville följa med. Hörde sen att en klasskompis satt på en annan plats i salongen. En kvart före föreställningen så va stämningen elektrisk och det ropades lite icke-rumsrena ord mellan lite grupper i salongen. På Palladium biografen på Kungsgatan i Stockholm klockan 19.00. Jag satt på bänkrad 2. Men det gjorde absolut ingenting. När Barry De Vorzon’s musik startade så gick jag en enorm gåshud. Det blev knäpptyst i salongen. Och jag fick bevittna den svenska premiären av… The Warrior




fredag 29 september 2023

Tänk om

Det var ett tag sedan.
Mitt arbetsliv har förbättrats massor och jag mår bra.
Därför skriver jag inte lika mycket här.
Men det kommer nog snart igen….

Nej jag saknar inte dig!

Så skönt att AIK vann mot lillebror.

På tal om lillebror. Han och brorson kommer snart och hälsar på mig i Dalarna. Ska bli skoj. Men framförallt trevlig att prata ut om allt och alla. Vi har mycket att prata om.

Tänk om jag får åka på Sweden Rock 2024?

Tänk om jag får åka till Gelsenkirchen 2024?

Tänk om jag får åka till Dublin 2024?

Tänk om jag får säga upp mig från KI 2024?

2024 kan bli trevligt.

onsdag 13 september 2023

Mitt liv

I en vanlig normal välkommen släktmässig värld så knackar man på här och blir inbjuden på en kopp kaffe eller så.
Men detta är ingen vanlig relation. 
Detta är en annan relation….



tisdag 5 september 2023

Tid för blogg

Nej!
Jag hinner inte blogga just nu.
Min liv är helt enkelt fullt av annat just nu.
Men håll utkik…
Förr eller senare så kommer tid och motivation tillbaka 

lördag 2 september 2023

Gudinna

Idag fyller historiens vackraste kvinna år.
Grattis Salma!
53 år idag.



fredag 25 augusti 2023

Förlåt för allt

Detta är ett enda långt förlåt mig.
Ibland så tänker jag på folk som passerat i mitt liv.
Personer som jag har umgåtts med.
Människor som har påverkat mig på ett eller annat sätt.
Där det har hänt ett avslut.
Jag tror att en del av dessa människor har velat haft kontakt med mig även i fortsättningen.
Men jag är (tyvärr) en människa som ”blir klar” med en del som passerar mig. Tyvärr är jag en sådan cynisk elak människa. Varför? Jag vet verkligen inte det. Det enda svaret  är att dessa människor som nästan uteslutande är oerhört trevliga och goda människor, blir jag på ett eller annat sätt trött på. Dem ger mig ingenting längre. Jag får liksom inte ut något. Det blir liksom tomt. Batteriet laddas inte.
Jag måste ha folk i min närhet som ger mig något.
Som fyller en funktion.
Som ger mig tankar.
Jag skäms ihjäl mig att jag blir så elak där jag till och med inte hälsar på en gammal vän.
Tro mig, jag har bytt sida på trottoaren när jag mött en gammal vän eller någon jag bör hälsa på.
Klarar inte av att vara trevlig.
Så detta blir ett stort hjärtligt meningsfullt förlåt till dessa.
Jag nämner er som jag kommer ihåg.
Patetiskt va?
Peter Freij- en underbar kille som jag umgicks med på Bibliotekstjänst. Han älskade Bruce och blev tillsammans med Ylva Stake. Systersonen Jonas va en karaktär. Vi umgicks på Ägget i VH en del…Förlåt.
Tommy Rehn- Vilka tider. Du lärde mig gilla hårdrock. Vi krökade på Gröna Lund. Och åkte i din Opel. Förlåt.
Jenny och Veronica på Collectum. Vilka roliga dagar och fester. Förlåt.
Jari - Westmans bajare. 
Helene Björklund och Eva- bara förlåt.
Marie Redner- förlåt jag va inte mogen
Åsa Ringqvist- jag valde fel. Förlåt.
Tommy Peltomäki - Vi va inte på samma nivå.
Irene ber jag inte om ursäkt men säger ändå ett förlåt.

Men den jag ber mest om ursäkt för är Kent Lindström. 
En av dom snällaste personerna på klotet.
Jag orkade inte se dig tyna bort.
Skämskudde deluxe. Tusen förlåt.

Det finns fler.
Men ingen nämnd ingen glömd som man säger.

Förlåt mig för mina misstag.

söndag 20 augusti 2023

Semester v5

Söndag.
Sambon har åkt hem och jag är själv kvar i Hagge.
Regnat mycket idag. 
Bra för den nya gräsmattan men dåligt för mig.
Tråkigt att inte kunna vara ute.
Det avgör liksom för mig om det är mysigt eller inte på landet. I stan spelar vädret inte samma roll.
Men nu blir det en massa fotboll och en öl också.

Nästa vecka börjar troligen mitt sista kapitel i livet.
Ett nytt jobb.
Nej jag ska inte dö men åka till Mallorca eller gå på en ny restaurang är liksom inte ett kapitel i livet.

Sågade och bar stockar dom sista dagarna på semestern.
Sen tog jag hojen till Sumpan.
På måndag börjar det…
En bra men lite lång semester.

söndag 13 augusti 2023

Semester v4.

Dag1& 2.
Ett mc besök till Sumpan för lite fotboll och fest.
Dagfyllans vänner har alltid kul.
En salig blandning mellan olika personligheter gör en härlig mix. Men jag är ruggigt trött på vädret.
Blivit mycket mc i regn den här sommaren.
Dag3-5
Det regnar lite och jag jobbar i trädgården lite.
Eldar, sågar, skottar och klipper.

Sen får jag lite info om mitt gamla jobb.
Det jag är tjänstledig från.
Dom försöker att förnedra mig och dom lyckas litegrann.
Min chef är fruktansvärt hemsk.
Och fortsätter att strö salt i mina sår.
Jag hatar henne så mycket.
Men det är snart över.
Jag kommer inte vara välkommen tillbaka om jag skulle vilja det. Men jag vill verkligen inte det. 
Jag tar hellre A-kassa.
Men jag längtar däremot till mitt nya jobb.
Så åt helvete med dig Anna.
Jag kommer aldrig mer att prata med dig.
Det är ett som är säkert.

Lite konstig semester faktiskt att jag längtar till att få börja jobba. Har aldrig gjort det tidigare….

Resten av veckan
Äntligen lite ok väder.
Målat, skottat, huggit, slängt och burit har jag gjort dagtid.
Kvällstid film&öl.
Får inte ut gamla jobbet ur huvudet.
Nu måste jag börja ladda för mitt nya jobb.
1 vecka kvar!!!!

söndag 6 augusti 2023

Semester dagbok v3

Dag.1
Regn träning och ryggskott!
Blev inte mycket glädje idag.
AIK tog 1 poäng mot Kalmar yipee.
Dag 2.
Ösregn under i stort sett hela dagen.
Men så kommer ett kort uppehåll och jag tar en promenad.
Stöter på en älg! Wow!
Sen hem och ta en öl. Varmt och kvavt.
När kommer nästa ösregn?

Dag 3 och 4.
Ryggskott och tv hela dagen.
En promenad i ösregnet också.

Dag 5.
Bilbingo i Söderbärke och svamp plockning i skogen med lyckat resultat samt en massa ösregn förstås.

Dag 6 & 7.
Problem med ryggen men promenad funkar nu bra.
Äntligen har det slutat regna.













lördag 29 juli 2023

Semester dagbok v2

Dag 1. Classic car weekend i Rättvik. 1000 bilar men 100 fina. Harmonisk tillvaro just nu. Lite lagom onykter när jag somnar. Sol idag.






Dag 2.
Skottade jord till gräsmattan i stort sett hela dagen.
En promenad mellan regnet också.





Dag 3.
Biltur Ludvika - Lia Hof och det emellan. Askersund, Karlsborg och Hjo. Fina Sverige 







Dag 4





Dag 5 och 6.
Lübeck









Dag 7
Bil bil och åter bil. 
Genom Danmark är det oerhört trist att köra. 
Slutar dagen utanför Karlskrona i en stuga på landet.
I morgon blir det Stockholm.




fredag 21 juli 2023

Semester dagbok v1

Dagbok från en semester.
1. Funderar bland på att ensamhet gör att man önskar ännu mer ensamhet. Vi bråkar nästan alltid den första dagen som vi har tillsammans efter att vi varit i från varandra.
2. Grilla och bråka samt bära/flytta sten. Detta har börjat bra.
3. En bättre dag. Badat, kört med motorsågen och en dricka


Dag 4.
Runt Siljan med min mc. Riktigt bra dag.


Dag 5.
Varit på gymmet och sen slipat sängbord. Tömt stuprännor också. Skönt med semester.
Dag 6.
Ett tafatt försök till löptur som slutade i ont i knän. Min artros gör sig påmind då och då. Flyttade lite sten också. Varken bra eller dåligt väder min första semestervecka. Är ute hela tiden men solar knappast.
Dag 7.
Sågade upp en tall. Jobbig rackare.
Fick 10 kubik jord levererat 
Såg Oppenheimer på bio Star i Ludvika.
Riktigt bra men lite lång.









torsdag 20 juli 2023

Sista dagen

I morgon bitti är det början på den sista dagen av min tid på Karolinska Institutet- Medicinsk Epidemiologi och Biostatistik. Skönt, lite sorgligt, lättnad, bitterhet, glädje, saknad, nyfikenhet, stärkande känslor har jag just nu.
Får se hur jag känner i morgon.
Är det ingen som säger adjö till mig?
Troligen inte.

tisdag 18 juli 2023

3

3 dagar kvar.
En viss tomhet finns redan nu och lite vemod.
Så sur på vissa som jag kommer att namnge någon gång.
MEB va en väldigt fin arbetsplats som misshandlas av arroganta människor utan kompetens och tanke.
Men nu är det som det är.
6 cykelturer sen är det över.
Och ett nytt kapitel börjar.
På tal om kapitel så håller jag på med ett avskedsbrev som jag ska välja vilka som ska ta del av.
Det blir en liten spark mot dem som jag inte respekterar.

Mission

Kollade in del 1 i  dag.
Säker och väldigt snygg action.
Spoiler - synd att hon dog. Gillade karaktären mycket.

Skulle va en bild på nya Mission Impossible filmen!

söndag 16 juli 2023

5 kvar

Undrar när jag ska gå till jobbet imorgon?
Ska jag komma typ 9? 8:30?7:00?
Jag vet inte.
Men jag vet att det är min sista vecka på KI.
Har i och för sig tjänstledigt men vill verkligen inte tillbaka till en plats som inte ger mig någonting.
Jag har fått lite kärlek nu på slutet men av fel människor.
Det ska väl vara så?
Bitter som jag är så sa dom inte ens Hej Då.
Men det är ju alltid så när jag ska vara i centrum likt en födelsedag eller något sådant.
Bitter och ledsen samt en gnutta arg.
Men jag ska inte ge dom det.
Jag HATAR verkligen min närmaste chef.
Men hon vinner.
Den impregnerade gåsmamman vinner.
Men jag lämnar för något bättre och förr eller senare så kommer verkligheten ikapp svinen.

Kommer sakna dig Ezra.
Lina, Barbro, Björn, Malin samt några kinesiska studenter.
Dom andra har redan slutat.
Har inte en enda ”privat” vän från tiden på KI.
Det säger väl allt va? 

5 dagar a’ 9-14:30 kvar.
Och jag vet vad jag ska göra med dom dagarna.

Det blir 5 veckors terapi innan jag börjar hos polisen.
Snacka om exhalterad över det!!!!

måndag 10 juli 2023

Öppet brev

Öppet brev till prefekten på KI - MEB.
Eller ett brev till alla på KI kanske?
Min tid är strax över och det är lite sorgligt.
Jag ville ju gå i pension här.
Såg ytterligare 6-10 år här.
Men usla chefer satte stopp för det.
Alla högt upp i ledningsgruppen pratar då och då om en så kallad ”Spirit” på MEB.
Efter pandemin så lyser den med din totala frånvaro.
Det är en tom ödslig och själlös självisk arbetsplats i mina ögon. Det är små öar av människor som umgås och samarbetar med varandra. Problem löses med tystnad och härskarteknik samt en stor dos förnekelse.
HR avdelningen sitter tyst i båten och vågar inte höja rösten eller gå i klinch med cheferna.
Folk bestraffas och belönas godtyckligt efter eget huvud.
Problem finns helt enkelt inte för det förstör ju renomméet på Institutionen för Medicinsk Epidemiologi och Biostatistik.
Vi som ska ha mest publikationer och nobelpristagare samt gästprofessorer som föreläser eller vill forska på MEB.
Men hur mår den lilla människan lite längre ner i kedjan?
Varför öppnas inte örat mot marken?
Det är en speciell värld som forskarvärlden är.
Lite finare lite mer hierarkisk lite mer status fylld än annat.
Men gud nåde den som lyfter på mattan och ser saker som inte är kristallkronor och frack.
Som inte är Blå hallen utan en mörk källare.
Den tystas ner och försvinner ut i perriforin

Jag orkar inte heller vara kvar.
Så jag gör som många andra gjort.
Tackar för mig.

Glömde du?

Glömde du ringa igår?
Jag tror det.
För inte har du missat min dag?
Men det är kanske så att du har fattat hur det ligger till nu.
Och jag tror att du både gillar det och saknar lite samtidigt?
Jag tycker det ger mig lite att skriva så här om det.
Egentligen tycker jag mest synd om dina barn.
Jag har ju aldrig vetat annat.
Men DU har ju velat annorlunda. 
Men det var ju bara charader eller hur?

söndag 9 juli 2023

59

Jag fyller år idag!
Blir 59. Jag vill inte låta bitter eller annat men att fylla år är bland det värsta jag vet. Finns inget positivt alls med en födelsedag. Har alltid hatat den här dagen. När jag var liten så hoppades jag att jag skulle bli uppvaktad och satt i centrum som alla födelsedagsbarn blev. Det var kalas och sång. Vi sjöng för andra i klassen. Alla stod upp för dom som fyllde år. Aldrig uppmärksammades min dag. Sen blev man större och försökte ha fest. Ingen kom. Alla var bortresta eller upptagna. Men dom födelsedagar som var absolut värst var dom jämna. 20, 25, 30, 40 och 50. 
Den dagen jag fyllde 50 så ringde inte ens min mamma!
Min (dåvarande) bästa kompis har aldrig firat mig på födelsedagen. Min egen släkt har knappt uppmärksammat min födelsedag. 
(Ja ja ni kom på festen som jag arrangerade i september 2004. Och kom med en present. Men det var ju inte min födelsedag)
Jag har dessutom varit väldigt duktig på att hylla andra.
Jag har hållit tal och verkligen engagerat mig i era födelsedagar. På måndag olika sätt.
Jag har fixat resor och annat för min sambo.
Som knappt orkar fira mig.
Hon har aldrig överraskat mig i vårt 30 åriga förhållande.
Framför allt inte på min födelsedag.

Kom inte och säg att jag är bitter. För det vet jag att jag är!

P.s. Det finns en person som har hyllat mig nästan varje år. Och det är världens bästa dotter. Min dotter! Tack för allt 

fredag 7 juli 2023

Nedräkning

10 arbetsdagar kvar!
Sen är det slut.
Att en sådan bra arbetsplats gått från superbra till ganska hemsk på sån kort tid är bara tragiskt.
Att en enda person förstört för så många är svårt att förstå.
Men Per heter han.
Han började som en frisk fläkt med nya idéer om förbättringar som snabbt blev något annat.
Så blir det när man inte har med sig folket på sitt egna korståg som man försöker genomdriva.
Jag sitter i en båt som har stora hål och jag har ett deciliter mått som enda öskar.
Jag längtar tills skiten är över!

tisdag 4 juli 2023

Grimsta

Va på Grimsta IP i lördags och kollade på en seger för en gångs skull.




måndag 3 juli 2023

Dina egna barn

Att du inte skäms över ditt beteende? Jag förstår inte hur man kan välja bort sina egna barn. Men det gör du! Du är inte vatten värd för mig. Så bry dig inte om att skicka ett jävla "Glad Påsk" sms till mig. Du kommer från och med nu mötas av total tystnad från mig. Vi kommer mötas minst två gånger till för att vi är tvungna till det. Och du vet det lika mycket dom jag vilka tillfällen det blir. Samma som vanligt med andra ord. Jag träffade din son som ville komma och hälsa på men du säger då att snickaren ska komm så det passar inte så bra just nu. Killen tänkte åka en omväg på 10-tals mil för din skull. Och du dissar han!!! Du som snackat skit om både din egen pappa och mamma , och så är du ännu värre själv. Detta är så sjukt. Skyll inte på din andra hälft. Ta lite eget ansvar. Du lever en gång och snart är du så gammal så du sitter framför tv´n i en liten håla på landet. Jag hoppas ingen hälsar på dig. Du bäddar din egen säng. Hoppas du tycker den blir mjuk som du vill ha den. 

Jag vill verkligen inte träffa dig igen men blir så himla tvungen.....trist!

Dina egna barn!!!! Hemskt!

torsdag 29 juni 2023

Torsdag 29 juni

Idag höll jag på att dö!
Helt och hållet mitt eget fel.
Struntade i stopplikt och där kom en bil.
Den personen fick nog ett eget trauma.
Jag skämdes så mycket att jag stack därifrån.
Bilen stod kvar.
Usch vad äcklad jag blir av mig själv.

Hälsade på min brorson också.
Det va jättekul och vi pratade massor om allt.

Sen åkte jag ju en sväng också.
Men det är en annan historia.

Skäms på mig!!!!

tisdag 27 juni 2023

Mc tur -Skåne dag 1

Började i Hagge och kom efter 55 mil i mycket regn till Lidhult. Har du varit i Lidhult? Staden/byn som precis alla har glömt. Tog en promenad runt byn och såg 1 person röra på sig ute. Det är knäpptyst här. 

Till Örebro hade jag fint väder. Såg en älg lufsa in i skogen. Synd att alla älgar snart är borta. Jag tror det i alla fall. Efter Örebro men före Linköping kom ösregnet. Hann inte ta på mig regnkläderna och särskilt skoskyddet. Blöt som en dränkt…..sen regnade det i Kisa, Malexander Tranås och slutade i Eksjö. Sista biten till Lidhult va fin men tyvärr så går det inte att uppskatta när man fryser. Nu har jag tagit en dusch så nu är det ok.

Åkte som sagt förbi Malexander där hemska saker hände för en massa år sedan och nu kommer dåren släppas fri. Hoppas någon knäpper honom.

När man åker mc själv genom Sverige så tänker man mycket. Och emellanåt på saker som man inte ska göra. Det blir lite jobbigt med dessa tankar som man inte kan prata med någon om. Men det är också lite terapi att vara själv. Nu ska jag öppna en öl och ta en Jäger till den. Sen somnar jag nog enkelt.

Bilder från idag!








lördag 24 juni 2023

Släktträff

Nu har jag varit med familjen ett par dagar. Det är dotter och pojkvän samt sambo. Det är jätte trevligt tills det är nog. Nu vill jag bara att alla utom min sambo åker härifrån.
Är så innerligt trött på hur curlade och otacksamma min dotter och hennes pojkvän med en lätt diagnos. Dom är helt apatiska och gör det minsta man kan göra överhuvudtaget. Dom har blivit bjudna på i stort sett allt och kan knappt tacka. Det är jag och mina åsikter som går först för dom.
Fullblodsegoister. 

Det går bra att göra allt för dom i två dagar men sen tar det emot så mycket att jag snudd på kräks.
Kan ni inte veta när det är dags att åka?
Jag vill ha lite lugn och ro nu.

På tisdag åker jag på en mc-resa själv.
Det ska bli spännande och jag har en liten dröm att den ska innehålla något som jag saknar.
Och det kanske är sista gången?
Jag tar det om det blir en fullträff.
Försöker planera så gått det går men en del saker styr man inte själv över.
Det pirrar i magen i alla fall.

torsdag 22 juni 2023

Midsommar

Torsdag! Midsommarafton i morgon. Inget att göra på jobbet idag. Alla är nog hemma och rensar jordgubbar. Men jag räknar ner mina dagar nu tills jag ska sluta här på KI. Det är idag plus 3 veckor kvar. Sen börjar mitt nya liv och det ska bli så spännande. Mitt nuvarande jobb har ingen som helst framtid. Jag har kört fast. Och på måndag åker jag till Skåne med min mc. Det ska bli kul. Hoppas kunna dela med mig lite bilder från den resan. 5 dagar blir den nog. Annars händer inte så mycket. 

Är fortfarande lite upprörd efter min brordotters studentmottagning. Snacka om bortskämd äcklig skitunge. Hon tvingade alltså en vän från förr att avlägsna sig från hennes fest som ville vara där och ahde köpt present. Sen tackade hon knappt för presenterna hon fick för att hela tiden sitta i sin pojkväns knä och hångla framför alla gäster. Vilken skitunge.

På andra håll är det fortfarande tyst. Och det har jag inget emot. Det är liksom för sent för någon form av konversation och umgänge.

Ha nu en trevlig midsommar allihopa.

måndag 19 juni 2023

Islamofobi

När man inte riktigt vet var besticken ska ligga.
Tänk att dessa människor går bland oss.
Vem eller vad ska få henne att vakna?




Bilder försvinner

 Jag har märkt att bilder försvinner från bloggen. Trist. Men jag kan inte göra något. Försöker hålla koll och redigera inläggen igen. Men tyvärr är det så att vissa bilder har jag raderat och går inte att åteskapa.

Sorry...........

onsdag 14 juni 2023

Årets sista match?



Nostalgi - Åhléns

 Jag vet inte om jag har skrivit om detta tidigare men eftersom jag har makten så bestämmer jag.

1982 började jag prya på Tempo/Odenplan i Stockholm. Jag gick DK-linjen på gymansiet och vi skulle den sista terminen ut på praktik och jag valde då Tempo. Vet inte varför men det lät bra eftersom dom sålde allt på den tiden. Och efter praktiken så var dom så nöjda med mig så dom erbjöd fast anställning på livsmedelsavdelningen men chefen för Fritid/El "kidnappade" mig så det fick bli så att jag började jobba på den avdelningen. Jag trivdes jättebra för det var nya saker varje dag som händer i en affär som säljer det mesta. Och vi var ett jättebra gäng som lunchade/fika och framför allt festade tillsammans. Det var väldigt många fester på en massa olika platser. Jag skrattade nog varenda dag tror jag. Dom jag jobbade med var ett gäng olika själar.

Punkaren Jonny. Drygt två meter lång. Fullt med nitar, kedjor och andra punk attiraljer. Såg så elak ut men var oerhört snäll och oftast lite blyg. Sjöng i sitt egna punkband som jag fortfarande har en singel av. Så fort han visade sig i affären (han jobbade på lagret) så blev cheferna ursinniga för dom tyckte att han skrämde kunderna. Jag älskade Jonny. Han tog med mig till systemet en gång före jag var 20. Han langade mitt framför personalen och glodde bara på dom. Jag stelnade till innan vi kom ut då jag asgarvade åt hela situationen. Undra vad Jonny gör idag?

Erika min egna Erika. Hon var som en flickvän, mamma, syrra och mentor på samma gång. Hon var nog lite ledsen ett tag att jag inte "föll" för henne. Hon fick bara "Friend-zone" av mig. Många trodde att vi var tillsammans för all den tid vi tillbringade tillsammans. Vi åkte till Spanien och umgicks överallt. Vi såg Eurythmics och Twisted Sisters tillsammans. Vi körde loppis på Vällingby Torg. Vi gjorde allt. Hon färgade håret på mig ett par gånger om året. Allt från gult (snyggt urinfärgat hår) till svart. Hon hade en mysig lägenhet på Birger Jarlsgatan som jag va så ofta i. Sen var vi ju partners i crime. Vi var tok kriminella under en period där vi var ett syndikat tillsammans med Ylva från Åkersberga.Vi skaffade oss extrainkomster på väldigt sofistikerade sätt på den tiden. Vi var oerhört smarta eftersom vi aldrig åkte fast. Jag skulle vilja berätta om vad och hur vi gjorde det för det var oerhört smart (tycker jag). Men det går ju inte eftersom det kan slå tillbaka på mig.Men tillbaka till Erika. Hon blev nog lite ledsen när jag hånglade med Berit i hennes soffa. Erika var under ett par år mitt allt. Hon tog med mig till nästa arbetsplats Royal Viking Hotel. Men det är en annan historia.  

Tack för allt Erika. Sen tog du en annan sväng och tynade bort från mitt liv.

Sen har vi Anita D. En snäll tjej som jag tyckte hade något som tilltalade mig. Hade en liten chrush på henne. Men det blev aldrig något. Sen har vi Micke. Som var ensam och en liten tragisk figur som letade kärlek överallt men aldrig hittade den. Tyckte synd om honom. Han hängde på alla på fyllan.

Sen fanns ju en hel del andra som jag minns. Det fanns en annan Micke som bodde på en husbåt snett under Tranebergsbron. Där hängde vi en del på sommaren och badade från hans båt. Där båten var förtöjd så fanns och tidningsreturen för all Stockholms press. Så snacka om att vi fick tidningar på den tiden. Och då menar jag inte Expressen eller Hemmets Journal (även om mamma fick den då och då). 

Åhléns var en toppenperiod i mitt liv. Vi spelade ofta Uno eller Mad på rasterna och det skrattades sjövilt när vi spelade. Jag jobbade också där när jag gjorde min värnplikt. Efter den så var det liksom inte samma sak längre. Åhléns är den näst bästa arbetsplatsen jag har haft....ännu

Micke, Jonny och Ylva X 2 på väg till en fest. Tror vi är på Odenplans tunnelbanestation.



lördag 10 juni 2023

30 mil p-böter & CL

30 mil på min mc idag.
Gnesta med omnejd.
En underbar dag med många omkörningar.
Inte så höga hastigheter.
En kort stund i 180 räckte för idag.
Fick en bister p-bot på 1000:- utan att förstå varför.
Har överklagat men vi vet ju hur det brukar gå!
Är ganska nöjd med min mc just nu och hoppas kunna komma iväg till Skåne/Danmark en tur i sommar.
Har inga problem den här gången att åka själv.
Det kan bli en del spontana saker då.

Längtar till mitt nya jobb.
Det är lite fjärilar i magen redan nu.
Att inte kunna berätta om vad jag gör är onekligen något speciellt.
 
Nu blir det CL final och jag hoppas att Manchester city krossar Inter. Bara för att jag tycker att anfallsspel alltid ska slå försvarsspel som är en (cool) destruktiv del av sporten.

En GT och en öl till gör ju sitt också.



måndag 5 juni 2023

Måndag

Den va speciell!




Nytt jobb

Äntligen har jag fått ett nytt jobb!
Ska bli så himla spännande.
Undrar hur mycket jag får berätta för folk om vad jag gör?
Det kan nog bli lite speciellt att inte få berätta allt ens för sin egen familj. Men det ska nog gå bra.
Känner mig oerhört välkommen där i alla fall.
Det blir så enkelt nu att göra mina sista 6 veckor på KI.
Undrar om och i så fall vad jag kommer att sakna.
Ett fåtal personer kanske.
Och adressen som är perfekt.
Lagom nära och lagom långt.
Det blir inte kul att vara tvungen att passera en av Sveriges hemskaste platser varje dag.
Jag pratar självklart om T-centralen.
Men det får väl gå.
Jag tar det för jag står inte ut på KI i 10 år till.
Inget att göra och ingen som ser eller hör större delen av dagen är inget för mig.
Polisen blir nog en bra arbetsplats tror jag.

Måndag

Är det måndag idag?



tisdag 30 maj 2023

Södersjukhuset

Fick en kortisonspruta på SÖS idag.
Personalen på handkirurgen är helt fantastiska.
Får inte träna på tre dagar och det känns inte ok.
Jag mår verkligen bra av min träning.
Men liksom mitt jobb så måste jag ha tålamod.
Vill liksom skrika till hela världen.
******
AIK förlorade mot hatlag nr. 1
Och det blev lite kravaller i slutet på matchen.
Men då hade jag gått hem.










lördag 27 maj 2023